Cristaloterapia. De ce trebuie să curăţăm cristalele? Ingredientul de care ai nevoie

astrosens Team | Dată: 29 sep 2021, 14:54 | Categorie: Cristaloterapie
Cristaloterapia. De ce trebuie să curăţăm cristalele? Ingredientul de care ai nevoie (sursa foto: Pixabay)
Cristaloterapia. De ce trebuie să curăţăm cristalele? Ingredientul de care ai nevoie (sursa foto: Pixabay)

Da! Şi cristalele trebuie curăţate. Şi nu, nu ne referim doar la ştersul prafului ca de pe orice obiect de decor, ci trebuie curăţate energetic. Poate nu ai auzit până acum că până şi bijuteriile cu cristale sau pietre trebuie curăţate de energiile mâinilor prin care au mai trecut până să ajungă în posesia ta. Aici ne explică astrologul Dan Ciubotaru cum se face curăţarea cristalelor, în interviul acordat pentru Astrosens.ro.

Citeşte şi: Cristaloterapia. Cum deosebeşti cristalele reale de cele false? Câte trebuie să ai în casa ta

"După cum menționează și el, Dan Ciubotaru nu este specialist acreditat în cristaloterapie, însă este unul dintre cei mai experimentați specialiști în practicile spirituale din România, și un om care a testat pe pielea lui efectele lucrului cu cristalele. De aceea am ales să îl chem într-o emisiune despre acest subiect", a precizat Daniela Simulescu.

Cristalele sunt obiecte fascinante pentru pasionaţii de practici ezoterice sau chiar şi pentru cei care doresc să adauge decoruri inedite în spaţiul personal. Însă de fiecare dată când aducem chiar şi bijuterii cu cristale sau pietre în locuinţa noastră sau alegem să le purtăm, trebuie să le curăţăm înainte de energiile celor care le-au mai atins.

Cum se face curăţarea pietrelor sau cristalelor?

Este foarte simplu! Dan Ciubotaru ne explică cum ne putem curăţa cristalele din locuinţă cu un ingredient comun pe care îl găsim în bucătăriile noastre.

"Un sfat, o sugestie: Cum la bijuteriile care au pietre şi cristale, când le cumperi, e bine să le cureţi. Le poţi pune în sare. Ele pot veni încărcate cu anumite energii, anumite trăiri anumite emoţii. Se pot curăţa în sare, sare de mare", a precizat Dan Ciubotaru, pentru Astrosens.ro.

De ce este important să curăţăm cristalele?

Explicaţia pentru acest demers necesar este la fel de simplă precum procesul de curăţare al pietrelor:

"Ce se întâmplă? Când cumperi, de exemplu, o pereche de cercei, ele au fost deja impregnate, în primul rând, de cel care le-a făcut. Mai ales la bijuteriile cu pietre, cu cristale. Se pot impregna şi le poţi prelua acele energii dacă cineva le-a mai purtat".

Încărcarea cristalelor

După ce am curăţat cristalele şi pietrele din locuinţa noastră şi chiar şi bijuteriile, este important să ştim că acestea pot fi încărcate sau 'programate'. Dan Ciubotaru explică:

"Ce înseamnă a încărca un cristal? Nu înseamnă că îl programezi să vorbească limba română sau engleză. Ele rezonează la emoţii, la structuri foarte simple la nivel energetic. Pot amplifica tristeţea, pot amplifica invidia, pot amplifica starea de bine. Depinde cu ce sunt impregnate şi cum le foloseşti. Fii atent când cumperi cristale, când cumperi bijuterii care au pietre să le cureţi pentru că altfel poţi prelua foarte mult din trăirile altora. E foarte important.

Altfel, poţi să cumperi o pereche de cercei foarte frumoşi şi nu înţelegi de ce atunci când îi porţi ai anumite stări", a conchis astrologul Dan Ciubotaru.

Urmăreşte aici emisiunea completă pentru mai multe curiozităţi despre cristale:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play