Cum alegi geanta perfectă? 5 recomandări de care poți ține cont

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Practic
pexels.com
pexels.com

Geanta este un accesoriu ideal pentru orice femeie. Pe lângă utilitatea sa, geanta este folosită și pentru accesorizarea ținutelor de zi sau de seară. Iată care sunt recomandările noastre, pentru alegerea celui mai potrivit model.

Există mii de modele de genți, indiferent de preț sau de brand. De aceea, ți se poate părea dificil să le achiziționezi pe cele potrivite. Există, însă, câteva criterii care îți vin în ajutor! Astfel, poți alege o geantă perfectă, indiferent de vârsta ta.

1. Gândește-te mai întâi la stilul tău de viață

Înainte să incluzi un model nou în colecția ta de genți, gândește-te bine la ce stil de viață ai. Dacă te îmbraci tot timpul casual sau chiar sport, nu prea au cum să-și găsească locul în aceste ținute niște modele de genți elegante sau deosebit de formale.

Totodată, o mamă care are copii mici și iese cu ei în oraș, nu are ce face cu genți de tip plic, fiindcă are nevoie de spații de depozitare mai generoase. Ținând cont de același principiu, dacă te îmbraci foarte elegant sau îți cauți o geantă potrivită pentru locul de muncă, nu îți trebuie genți de plasă sau sacoșe din material textil. Pune accent, în schimb, pe gențile office, de dimensiuni medii, în nuanțe clasice de negru, maro sau bej.

Dacă ții mereu cont de stilul care te reprezintă și de situațiile de zi cu zi, nu ai cum să dai greș în alegerea genții.

2. Poartă mereu geanta în funcție de ocazie sau eveniment

Dacă ții deja cont de acest principiu, este perfect. Înainte să cumperi o geantă nouă, merită să te gândești la contextul în care o vei purta cel mai des. De pildă, o borsetă sport nu prea se potrivește la ținutele sofisticate. O poșetă mică, tip clutch, este greu de integrat alături de hainele casual, de zi cu zi.

În același timp, un model de geantă de dimensiuni mari se potrivește mai degrabă pentru zilelele la plajă, atunci când trebuie să iei cu tine produse cosmetice, cremă cu SPF sau haine.

Desigur, dacă participi la evenimente speciale, precum cinele, nuntiile sau recepțiile, este încurajată purtarea genților mici și elegante, care să arate bine lângă o rochie de seară.

La job, îți trebuie genți practice, de dimensiuni medii sau modele în stilul servietei, unde poți ține acte, agende sau alte obiecte personale.

3. Uită-te și la materialul din care este realizată geanta

Pentru multe dintre femei, materialul genții este un criteriu esențial. Indiferent de vârstă, avem nevoie de accesorii din materiale de calitate, pe care să le păstrăm ani la rând. Este clar că gențile din piele reprezintă alegerea cea mai potrivită, pentru că acest material este foarte rezistent.

Pielea naturală își păstrează aspectul în timp, dar trebuie să cauți și modele mai ușor de întreținut. De exemplu, o geantă care are multe capse, fermoare sau alte accesorii se poate deteriora mai rapid decât un model simplu. Materialele pot fi alese și în funcție de anotimp.

Dacă vara poți să alegi genți de rafie sau alte sacoșe din material textil, iarna nu sunt potrivite aceste modele. La ținutele elegante, se potrivesc de minune și gențile din materiale metalice. Ca să nu dai greș, pielea naturală rămâne cel mai popular model. La fel de recomandate sunt și modelele din piele întoarsă, deși sunt mai greu de întreținut.

4. Ai grijă și la culoarea genții

Pe lângă model, dimensiune sau material, nu ar strica să fii atentă și la culoarea genților tale, ca să le asortezi cu ținutele. Cel mai bine ar fi să pui accent pe genți clasice, într-o singură culoare sau în nuanțe neutre. Bineînțeles, gențile negre nu dau greș niciodată, fiindcă se potrivesc cu orice.

Alte nuanțe ideale? Maro și bej. Dacă nu te caracterizează aceste modele sau vrei să ieși rapid în evidență, poți investi și în genți colorate, care să atragă privirile. Însă, nu le asorta cu haine la fel de vesele în ceea ce privește culoarea lor.

5. Poate te interesează și mărimea genților

Ei bine, am ajuns și la ultimul criteriu de selecție al genților. Deși pentru tine poate fi primul. Ca să cumperi geanta care îți satisface gusturile, o poți raporta și la conformația sau înălțimea ta.

Specialiștii spun că persoanele minione sunt mai avantajate de gențile de dimensiuni mici. Celor înalte li se potrivesc și gențile medii sau mai mari.

Astrosens îți recomandă să citești și: Bijuterii cu simboluri: care sunt cele mai cunoscute și ce beneficii aduc?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel