Cum împarți viața de părinte și cariera? Experiențele mamelor jurnalist din familia DC Media Group: „Trebuie să ții pasul, altă variantă nu ai”

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Colegii de la Părințișipitici.ro au realizat o emisiune cu Roxana Cristiana Neagu, redactor-șef DCNews.ro, mămica unui băiețel de 11 luni, și Georgiana Ioniță Toader, redactor-șef Spectacola.ro, mămică în devenire, fiind însărcinată în 7 luni, care au împărtășit cum fac față atât provocărilor profesionale, cât și ale celor din viața de părinte și de viitor părinte.

Într-o lume plină de provocări, în care jonglăm cu multiple roluri și responsabilități, vine momentul în care adăugăm pe lista noastră și cel mai important titlu de până acum: cel de părinte. Așa cum spune Georgiana Ioniță Toader, redactor-șef Spectacola.ro, este un echilibru subtil între viața profesională și cea personală, iar această provocare nu face excepție în România, indiferent de domeniul în care activăm. Cu toții ne dorim să fim părinți buni, să ne asigurăm că micuții noștri primesc tot sprijinul de care au nevoie, dar, adesea, realitatea ne pune în față obstacole care ne testează abilitatea de a face față.

Fie că suntem norocoși și beneficiem de ajutorul bunicilor și al rudelor, sau ne luptăm să găsim soluții creative pentru a face față singuri, această călătorie a părinților este plină de emoții și provocări. Cu toții ne străduim să găsim echilibrul perfect, să nu ratăm momentele importante și să ne asigurăm că micuții noștri sunt crescuți cu dragoste și atenție.

„Sincer, pe mine partea asta mă sperie destul de mult! Pentru că e o responsabilitate foarte mare și din punct de vedere profesional, să încerci să-ți faci treaba în continuare la fel de bine, atât din postura de gravidă și mai departe din postura de mămică, și în același timp să fiu un părinte bun și respectiv să am grijă de mine și de bebelușul din burtă pe toată perioada sarcinii. Cred că este o mare provocare aici și cred că toți părinții din România se confruntă cu asta indiferent de domeniul în care activează. Pentru că nu toată lumea beneficiază de ajutor de la diverse rude. Poate părintele celălalt nu este disponibil pentru că și el lucrează și atunci împărțeala este, bănuiesc, uneori dificilă”, a precizat Georgiana Ioniță Toader, redactor-șef Spectacola.ro, la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.

Roxana Cristiana Neagu: „Trebuie să ții pasul și altă variantă nu ai”

Munca intensă, participarea la evenimente, ședințe și conferințe pot lăsa o mămică cu sentimentul că nu petrece suficient timp cu copilul său. Parcă, în același timp, simți că ai datoria să fii prezentă în ambele lumi, iar aceasta poate fi o sarcină copleșitoare. Cu toate acestea, ca jurnaliști și profesioniști din domeniul media, suntem obligați să menținem pasul cu ritmul alert al știrilor și a evenimentelor. Și, așa cum afirmă Roxana Cristiana Neagu, redactor-șef DCNews.ro, „ceea ce se întâmplă pe agenda publică nu rămâne în loc să ne aștepte”.

Poți citi continuarea pe PărințișiPitici.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel