Cum îți protejezi tenul în sezonul rece? Sfaturi utile pentru o piele sănătoasă

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

În anotimpul rece, tenul tău este mai sensibil și se usucă mai repede decât în restul anului. Pentru că vorbim despre vânt puternic, temperaturi scăzute și aer uscat, probabil vrei să știi cum să-ți îngrijești pielea și să adaptezi rutina zilnică la noile cerințe.

Ține cont de sfaturile noastre și bucură-te de o piele sănătoasă, curată și elastică.

Evită cosmeticele care folosesc alcool în exces

Chiar dacă nu acorzi mereu atenție ingredientelor dintr-un produs cosmetic, în sezonul rece, acest lucru devine esențial. Temperaturile scăzute îți usucă pielea mai rapid, așa că merită să eviți cremele sau soluțiile ce conțin alcool. În acest fel, previi uscarea excesivă a tenului. În schimb, pune accent pe cosmeticele prietenoase cu pielea, care conțin factori de hidratare.

Curăță tenul de două ori pe zi

Indiferent că folosești sau nu produse de machiaj, este important să te demachiezi și să cureți tenul în profunzime. Poate că nu aplici fond de ten, însă pielea ta acumulează sebum, praf și impurități, de care trebuie să scapi în anotimpul rece. Utilizează produse de calitate, până când elimini orice urmă de reziduu.

Nu uita de crema hidratantă

Un produs util în zilele cu temperaturi scăzute este crema care oferă hidratare. Spre deosebire de alte anotimpuri, toamna și iarna îți trebuie o hidratare mai intensă, pentru o piele fermă și suplă. Când alegi crema perfectă, ține cont de tipul ei. Dacă ai tenul gras, ai nevoie de un produs hidratant lejer, care nu încarcă suplimentar tenul. Tenul uscat poate fi hidratat cu un produs cu textură bogată, care apară pielea de vânt și frig. Folosește crema de două ori pe zi sau la nevoie, când simți că pielea te strânge.

Ține la îndemână o cremă cu factor de protecție solară

Este adevărat că soarele nu mai este la fel de puternic în sezonul rece, însă razele ultraviolete își fac apariția. Așadar, ar fi bine să ai la tine o loțiune cu factor de protecție solară. Cele mai recomandate de către medicii dermatologi sunt cremele cu SPF de minimum 30 sau chiar 50. Aplică acest produs după crema hidratantă și abia apoi folosește machiaj.

Hidratează-ți buzele

Îngrijirea pielii este primordială în anotimpul rece, dar nu trebuie să uiți de buze. Din cauza pielii extrem de subțiri din această zonă, buzele se pot usca și crăpa foarte ușor. Cea mai bună soluție implică folosirea unui balsam hrănitor, cu ingrediente precum untul de shea sau untul de cocos.

Consumă cât mai multe lichide

Hidratează-ți tenul cu produsele corecte, dar nu omite hidratarea din interior. Majoritatea persoanelor uită să consume suficiente lichide în sezonul rece. Cu toate acestea, poți ajunge la deshidratare și, implicit, la un ten sensibil și uscat. Bea suficientă apă sau completează necesarul zilnic cu ceaiuri neîndulcite.

Alege fețe de perne din materiale naturale

Rutina de îngrijire a tenului în sezonul rece poate include și grija pentru modul în care dormi. Pe scurt, asigură-te că te odihnești pe o față de pernă curată. După cum știi, materialele pot acumula praf și sebum, așa că se impune schimbarea feței de pernă la o săptămână. În acest mod, eviți apariția coșurilor sau a punctelor negre și previi descuamarea pielii. Cele mai potrivite materiale sunt bumbacul, mătasea și satinul, care lasă pielea să respire.

Ai în vedere aceste recomandări utile și menține pielea sănătoasă și hidratată în sezonul rece!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel