Cum putem amenaja masa de Paște? Idei la care poți apela de sărbători

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Freepik.com
Freepik.com

Dacă pregătești o masă festivă de Paște, poate vrei să știi cum poți să o amenajezi ca de sărbătoare! Iată niște idei din care să te inspiri.

Toată familia se adună în jurul mesei de Paște, așa că, dacă vrei să îți impresionezi musafirii cu aranjamentele, ia în calcul aceste idei!

1. Masa de Paște în aer liber

Dacă ai decis să te bucuri de bucățele tradiționale în aer liber, fie că alegi curtea sau grădina, plasează pe masă câteva borcane de sticlă transparente. Nu trebuie să fie nimic deosebit, însă le poți folosi ca să le umpli cu flori, crenguțe sau diferite aranjamente delicate. Dacă vrei, așează și câteva ouă roșii în jurul borcanelor, dar și câțiva iepurași de ciocolată, pentru a crea un efect vizual de toată frumusețea.

2. Folosește coșuri, pentru aranjamente retro sau vintage

Ți-ar plăcea să te bucuri de un stil vintage în amenajarea unei mese de Paște? Te poți folosi de un decor mai sofisticat, ce atrage atenția instant. Caută în magazine câteva tăvi din metal, pe care să așezi ouă încondeiate, prăjituri sau diferite băuturi.

Totodată, în centrul mesei poți să așezi flori proaspete într-un coș sau câteva decorațiuni din lemn. Dacă ai vrea un decor mai simplu, pune tot în mijlocul mesei un vas din sticlă, în care să adaugi ouă roșii sau crenguțe cu flori. În egală măsură, poți folosi și iarbă artificială sau diferite pietricele colorate. Toate oferă imaginea unui decor rustic, care place oricui.

3. Optează pentru aranjamentele specifice Paștelui

Poate că nu te încântă niciuna din ideile de mai sus, ci ai vrea să păstrezi un aspect simplu, alege decorațiunile pascale! Te poți folosi doar de ouăle vopsite. Pe lângă clasicele ouă roșii, ai la dispoziție și alte nuanțe care să simbolizeze puritatea și voia bună. De pildă, verde, galben sau roz sunt alegeri foarte inspirate pentru decorarea mesei de Paște.

Nu în ultimul rând, poți să adaugi o față de masă potrivită, realizată din bumbac gros sau din in. Dacă nu ai șervețele cu iepurași imprimați, poți să le aranjezi pe cele normale, în formă de urechi de iepure. 

Ține cont de aceste sugestii și aranjează cu drag masa de Paște! Orice ai alege, vei înfrumuseța locul.

Citește și: Floarea Paștelui: care sunt beneficiile acestei plante pentru sănătate?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel