Floarea Paștelui: care sunt beneficiile acestei plante pentru sănătate?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Freepik.com
Freepik.com

Planta proaspătă este foarte iritantă, așa că doar forma uscată este folosită în scop medicinal.

Floarea Paștelui, cunoscută sub denumirea științifică de Pulsatilla vulgaris, aparține familiei Buttercup (Ranunculaceae) și este strâns legată de genul Anemone. Planta este originară din nordul și centrul Europei și din vestul Asiei.

Floarea Paștelui, efect în răceli și tuse

Pulsatilla este, de asemenea, un medicament eficient pentru tratarea răcelilor și a tusei. Homeopații recomandă, de obicei, acest medicament pentru a vindeca nasul care curge sau este congestionat, însoțit de catar urât mirositor, dens și de culoare verde-gălbuie.

Persoanele care suferă de astfel de afecțiuni suferă și de diminuarea simțurilor gustative și olfactive. Acești pacienți pot prezenta, de asemenea, tuse umedă, spasmodică sau intermitentă, însoțită de secreții de mucus sau flegmă de culoare verde-gălbuie și dificultăți de respirație.

Aceste simptome se agravează, de obicei, atunci când pacientul este culcat pe partea stângă. Accesele de tuse violentă par să apară seara și noaptea și pot fi declanșate atunci când persoana este întinsă. Adesea, o astfel de tuse spasmodică poate perturba și somnul. Utilizarea pulsatilei ajută la obținerea unei ameliorări a acestor afecțiuni și a simptomelor aferente.

Floarea Paștelui, benefică pentru piele

Floarea Paștelui este, de asemenea, considerată destul de benefică pentru a trata mai multe tipuri de afecțiuni ale pielii, cum ar fi furunculi, infecții bacteriene, inflamații ale pielii și varicela.

Floarea Paștelui, benefică pentru inimă

Floarea Paștelui este destul de benefică pentru tratamentul inimii, deoarece planta poate fi folosită pentru a vindeca miocardul, o afecțiune care duce la îngroșarea mușchilor cardiaci. Planta este cunoscută pentru că îmbunătățește circulația sângelui și poate trata problemele asociate cu congestia venoasă.

Floarea Paștelui, eficientă în sinuzită

Pe lângă faptul că este un remediu foarte util pentru problemele de sănătate ale femeilor, medicamentul homeopatic pulsatilla este recomandat și pentru a vindeca sinuzita însoțită de dureri de cap, lăcrimare și catar gălbui.

Citește articolul complet pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel