Cum putem opri căderea părului? Dr. Amalia Anghel: Trebuie să fim atenți la factorii pe care îi putem controla

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Cum putem opri căderea părului. Dr. Amalia Anghel - Trebuie să fim atenți la factorii pe care îi putem controla
Cum putem opri căderea părului. Dr. Amalia Anghel - Trebuie să fim atenți la factorii pe care îi putem controla

Dr. Amalia Anghel a dezvăluit care sunt cele mai frecvente cauze ale căderii părului, dar și la ce remedii eficiente putem apela, la emisiunea Super Neatza cu Răzvan și Dani din 28 martie.

"Pentru bărbați căderea părului este, cel mai adesea, alopecie androgenetică, asociată cu chelia. Este momentul în care îți pierd o zonă importantă din pilozitate.  Este acea alopecie cronică moștenită în care căderea părului este evidentă și importantă.

La doamne, cel mai adesea, vorbim despre efluvium telogen, adică părul cade mai mult decât să fie în faza activă de creștere. Efluvium telogen este reversibil, pentru că este întâlnit în multe situații, cum ar fi dietele restrictive, când nu avem suficient de mulți nutrienți sau în context hormonal", a dezvăluit dr. Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie, doctor în științe medicale.

"Dacă în cadă rămâne o cantitate importantă de fire de păr pentru o perioadă mare de timp, trebuie să ne alarmăm și să ne adresăm medicului. Este foarte important să știm exact ce tratăm. Dacă avem un efluvium telogen, adică o cădere tranzitorie, putem vorbi de o afecțiune, adesea endocrinologică. Trebuie să facem analizele de sânge complete și, bineînțeles, și probe hormonale. Sunt pacienți care asociază o disfuncție tiroidiană, spre exemplu, iar părul cade ca efect al acestei boli. Deci trebuie să tratăm cauza și primul pas este diagnosticul. Scopul nostru este să oprim căderea și să stimulăm cât putem de mult foliculii piloși. Diagnosticul este efectuat doar de medicul dermatolog. Noi folosim, spre exemplu, în clinică, tricoscopia, care este evaluarea scalpului, a foliculilor piloși și a firelor de păr. Este o imagine fotografică pe care o trimitem într-un laborator specializat pentru păr și avem un raport cantitativ a foliculilor piloși și a fire de păr, astfel încât să știm cu certitudine diagnosticul", a mai spus dr. Amalia Anghel.

"În primul rând, trebuie să fim atenți la factorii pe care îi putem controla: stresul, alimentația, odihna. În al doilea rând, foarte important este să mergem la medic atunci când ne confruntăm cu această problemă, pentru că diagnosticul este cheia succesului în tratament", a adăugat medicul Amalia Anghel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel