Cum să combați depresia: Câteva schimbări pentru o stare de bine

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
foto pexels
foto pexels

Sunt câțiva pași prin care te poți lupta singur cu depresia. 

Depresia este o boală psihică definită prin pierderea interesului pentru viaţă, tristeţe şi deznădejde, scăderea energiei şi motivaţiei, perturbări ale somnului şi apetitului şi simptome de anxietate şi nelinişte.

Pentru a depăşi această stare, este important să căutăm ajutorul unui psihoterapeut sau psihiatru profesionist care să ne ajute să înţelegem cauzele depresiei şi să ne ofere un tratament adecvat.

Depresia poate afecta pe oricine, dar, cu toate acestea, există modalităţi de a ne ajuta singuri atunci când suntem deprimaţi. Experţii ne sfătuiesc să facem câteva lucruri pentru a combate depresia.

O primă modalitate este începerea unei activităţi fizice, poate fi o plimbare care va ajuta la eliberarea endorfinelor - hormonii fericirii. O altă opţiune ar putea fi exerciţii care ne vor ajuta să ne îmbunătăţim starea de spirit şi stima de sine.

Este important să ne facem timp pentru noi înşine şi să facem lucruri care ne fac fericiţi - cititul unei cărţi, vizionarea unui film sau serial, ascultarea muzicii sau un hobby.

Comunicarea cu prietenii şi cei dragi este importantă pentru a depăşi această stare.

Este indicată o dietă sănătoasă şi evitarea consumului de alcool şi droguri.

Dacă simptomele persistă, trebuie solicitat ajutor profesionist de la un psiholog sau un psihiatru care pot sugera un tratament adecvat pentru a ajuta la depăşirea depresiei, notează Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel