Cum să scapi de frământări? Cum să scapi de stres? Sfaturi pentru o minte liniștită

Autorul articolului: Elena Airini | Dată: 10 mai, 11:57 | Categorie: Lifestyle
sursă foto: Pexels.com
sursă foto: Pexels.com

Având în vedere retrogradarea lui Mercur de săptămâna aceasta, s-ar putea să ne confruntăm cu stres, blocaje, amânări. Cum facem să rămânem calmi în astfel de situații? Cum facem să rămânem detașați? Avem mai jos câteva sfaturi de la maestrul spiritual, Sadghuru. 

Cum să scapi de frământări? Cum să experimentezi pacea interioară? Ce faci când Mercur, planeta comunicării, retrogradează în semnul Gemenilor și în jurul tău încep să apară tot felul de probleme?

Dacă nu avem răbadare, dacă nu suntem calmi, atunci desigur ne vom confrunta cu stresul. Și asta vom vedea și în jurul nostru pretutindeni: nervi, stres, supărare, haos, confuzie. Se strică lucruri, apar cheltuieli, se amână zborurile, se schimbă datele, ne este afectată viața de zi cu zi. 

Cum să facem în așa fel încât să nu ne mai stresăm din orice? Care ar fi prima soluție?

Pur și simplu închide ochii pentru 20 de secunde. Asta ar putea să meargă ne spune Sadghuru aici

Dacă înveți pur și simplu să stai, să nu faci nimic, să nu te implici în nicio activitate, s-ar putea să ai beneficii imense. Însă cum să mai poți să te calmezi dacă îți lași mintea să te epuizeze? Oamenii dorm 8-10 ore nu pentru că sunt atât de obosiți, ci pentru că își lasă mintea să producă mult gunoi.

„Orice circ ai face, orice scamatorii ai încerca”, mintea ta nu se va opri pentru că te identifici cu ceea ce nu ești, spune Sadghuru.

Deci, la un nivel mai complex, totul stă în a nu te mai identifica cu ceea ce nu ești. Stai departe de a-ți hrăni mintea cu porcării, cu gunoi și oprește-te din a te identifica cu toate acele lucruri care nu te reprezintă.

În momentul în care te identifici cu mintea ta, în momentul în care o hrănești cu tot felul de lucuri care nu au nicio legătură cu cine ești tu cu adevărat, ei bine atunci orice ai face, oricât ai medita, nu merge, pur și simplu, mintea ta nu se oprește. Dacă oprești această formă de identificare, dacă te distanțezi puțin, mintea ta se opri, se va liniști.

Dacă nu știi cine ești, măcar dă-ți seama ce NU ești.

Privește în jurul tău și vezi ce nu ești, nu ești casa ta, nu ești hainele tale, nu ești familia ta, nu ești nici corpul tău și nici emoțiile tale. Înainte de culcare dacă faci asta, mâine te vei trezi mai bine. Te vei frământa cu fiecare zi din ce în ce mai puțin. Nu ești nici țara, nici societatea, nici religia.

Dacă nu te identifici cu nimic, ai suficientă energie pentru a fi intens.

Tu știai că săptămâna aceasta planeta comunicării, Mercur, retrogradează? Citește mai multe despre asta aici!

sursă: Canalul de YouTube Sadghuru

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?