Cum să te bucuri de timpul petrecut singur? Solitudinea este o parte importantă a evoluției tale!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

Gândul de a petrece timp singur nu trebuie să te sperie. Aceste momente contribuie la fericirea și dezvoltarea ta!

Suntem ființe sociale în mod natural. Societatea încurajează evoluția și te îndeamnă să nu fii singur. Abilitatea socială asigură supraviețuirea și te face să te simți bine. Așa că nu e de mirare că pentru unii dintre noi gândul de a fi singuri ne terorizează.

Dar așa cum a spus odată David Whyte, "Uneori este nevoie de întuneric și de dulcea închisoare a singurătății pentru a învăța că orice sau oricine care nu te face să simți că trăiești este prea mic pentru tine."

La început, singurătatea poate părea terifiantă și izolantă, dar solitudinea nu ar trebui să fie de temut. Multe descoperiri te așteaptă când îți iei timp pentru tine.

CINCI motive pentru care nu îți place să fii în preajma altora. Persoanele foarte inteligente aleg singurătatea!

Iată șase moduri prin care poți să te bucuri de solitudine:

  1. Reflectarea asupra propriei persoane. Mă țin de ceva ce nu îmi servește? Ce contează cel mai mult pentru mine în viață? Acestea sunt doar câteva exemple de răspunsuri pe care solitudinea le poate aduce. Timpul petrecut singur îți oferă timp pentru reflecție și vindecare. În solitudine, poți întoarce privirea în interior și să-ți evaluezi nevoile și gândurile. Totodată, găsești soluții la problemele urgente. Solitudinea te ajută să obții un grad de claritate mentală pe care s-ar putea să nu fi fost conștient că ai nevoie de el.
  2. Un mod de a folosi timpul petrecut singur este să găsești bucurie. Adesea suntem copleșiți de toate lucrurile pe care trebuie să le facem și amânăm ceea ce vrem să facem. Găsirea bucuriei poate fi să îți petreci timpul meditând asupra gândurilor și emoțiilor tale sau prin a face ceea ce îți dorești cu adevărat. În procesul de explorare și descoperire, fii recunoscător pentru solitudine. Acesta poate include începerea unui jurnal de fericire unde scrii din când în când lucrurile care îți aduc bucurie.
  3. Găsirea de hobby-uri. Acesta este momentul perfect să îți reiei un hobby pentru care nu ai avut niciodată timp. Pasiunile tale nu numai că îți cresc nivelul de competență, dar te obligă să te angajezi creativ în ceva, ceea ce, la rândul său, ajută la dezvoltarea creierului.
  4. Acordarea de timp pentru îngrijirea de sine. Care este ritualul tău de îngrijire personală? Ai pregătit deja garderoba de vară? Îngrijirea personală vine în multe forme diferite. Pentru unii este o practică fizică, cum ar fi o baie cu spumă. Pentru alții, înseamnă deconectarea de la social media sau curățenia. Implică-te în orice formă de îngrijire personală ai nevoie. Nu numai că îți va oferi ceva de făcut, dar îți va da o stare de liniște.
  5. Învață ceva nou. Există o limbă nouă pe care ai vrut să o înveți de când te știi, poate o rețetă pe care ai vrut să o încerci, dar nu ai avut timp pentru asta? Solitudinea este o oportunitate minunată de învățare. Învățând ceva nou nu numai că te va face să te simți mai încrezător în abilitățile tale, dar te va ajuta și să creezi un amortizor împotriva stresului.
  6. Joacă-te, dansează. Pe măsură ce îmbătrânești, pare că îți pierzi încet simțul copilăresc de uimire și entuziasm față de lucruri. Jocul te conectează la prezent. În timp ce ești în prezent, trecutul, viitorul și toate preocupările lor se dizolvă. Există multe beneficii spirituale, emoționale și mentale ale jocului. Cel mai benefic este modul în care reduce stresul.

A fi singur nu trebuie să fie înfricoșător, este o parte a călătoriei tale înapoi la adevărata ta natură.

Citește și Te simți ignorat în mod constant? Află cele CINCI obiceiuri inconștiente care îndepărtează oamenii 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel