Te simți ignorat în mod constant? Află cele CINCI obiceiuri inconștiente care îndepărtează oamenii

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

Ești nedumerit de ce oamenii te ignoră tot timpul? Dar dacă este din cauza a ceva ce ai putea face? Află care ar putea fi motivele pentru care ți se întâmplă asta!

Este un adevăr universal recunoscut că relațiile bune și sănătoase te pot face o persoană relativ mai fericită în comparație cu alții. Un mediu în care ești constant ignorat poate avea un impact negativ asupra modului în care te gândești la tine însuți și la ceilalți.

Acest lucru este cu atât mai adevărat dacă nu ești conștient de motivul pentru care o faci. Crezi că ar putea exista unele obiceiuri pe care le-ai putea avea pentru care oamenii te ignoră?

Secretele antrenării memoriei. Tehnici eficiente pentru îmbunătățirea capacității cognitive

Iată cinci obiceiuri care ar putea fi motivele pentru care oamenii te ignoră!

  1. Nu asculți. Simți că ai tendința să vorbești mult mai mult decât alte persoane? Sau că vorbești doar despre tine? Dacă răspunsul este da, acesta ar putea fi un motiv pentru care oamenii te ignoră. Vorbitul constant despre tine fără să permiți altora să-și spună cuvântul poate enerva multe persoane. Arată că nu-ți pasă de punctul de vedere al celorlalți. Relațiile prosperă pe principiul dat și luat. Dacă vrei să fii ascultat când vorbești, trebuie să asculți și tu. Desigur, faptul că vorbești mult nu înseamnă neapărat că nu ești interesat de ceilalți. Poate ai multe de împărtășit sau crezi că să lași pe ceilalți să conducă discuția ar putea fi o problemă pentru ei. În schimb, dă o impresie greșită.
  2. Critici prea mult. Ești o persoană care vrea ce este mai bun pentru cei dragi și le spune întotdeauna ce greșeli fac? Dacă ești așa, ai cu adevărat o mentalitate admirabilă și îngrijorătoare. Cu toate acestea, de multe ori, având această mentalitate, poți ajunge să critici prea mult oamenii, în special dacă te concentrezi doar pe greșelile lor. Impresia de a fi cineva care știe doar să critice va duce în cele din urmă la faptul că ești ignorat de toată lumea, chiar dacă ai cele mai bune intenții. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să lași pe cei dragi să facă greșeli fără să spui nimic. Critica măsurată este importantă pentru creșterea personală. Cu toate acestea, adăugarea încurajării și a complimentelor în ecuație poate ajuta la atenuarea severității criticii.
  3. Ești plin de negativitate. Ești mereu înclinat să vezi partea goală a paharului? Ai simțit vreodată nevoia să eviți pe cineva care de obicei spune doar lucruri negative? Dacă răspunsul este da, atunci știi cum reacționează oamenii la negativitate. Când te plângi constant sau spui lucruri negative,  ar putea fi un motiv pentru care oamenii te ignoră. Conform unui studiu, oamenii evită negativitatea cu orice preț, deoarece poate afecta de fapt starea de spirit și starea generală de bine a altora.
  4. Prezența ta nu atrage atenția. Simți că oamenii nu acordă prea multă atenție la ce spui, chiar și atunci când abia i-ai întâlnit? Motivul pentru care oamenii te ignoră, ar putea avea ceva de-a face cu prezența ta publică și nivelul tău de încredere. Studiile arată că oamenii tind să fie atrași și să acorde mai multă atenție celor care au un nivel ridicat de încredere și fac o primă impresie pozitivă. Este important să lucrezi la limbajul corpului la felul în care te apropii de oameni atunci când te angajezi în conversații.
  5. Te gândești prea mult la ce vei spune. Te consideri o persoană tăcută în conversațiile de grup? Simți că dinamica conversației este prea rapidă și nu găsești un moment să te implici în ea? Dacă da, cel mai probabil motivul pentru care te simți ignorat în conversații este că te gândești prea mult la ce vei spune. Este foarte natural și aproape toată lumea o face. Când te gândești prea mult în timpul unei conversații, poți avea senzația că participi mult datorită tuturor lucrurilor pe care le iei în considerare în mintea ta. În realitate, vorbești mult mai puțin decât crezi și oamenii pot avea impresia că nu ești interesat. Prin urmare, alții te pot ignora pur și simplu pentru că li se pare că nu ești sociabil.

Părintele Pimen de la Muntele Athos: „Dragostea doar oferă. Nu cere și nu așteaptă nimic!”

Există întotdeauna șansa ca cei care te ignoră să nu fie pur și simplu interesați. Nu este nevoie să te schimbi pentru astfel de oameni. În schimb, este mai bine să îți redirecționezi energia către persoanele care sunt interesate de tine și le pasă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel