Părintele Pimen de la Muntele Athos: „Dragostea doar oferă. Nu cere și nu așteaptă nimic!”

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Sursa foto: captura ecran YouTube Fain si simplu
Sursa foto: captura ecran YouTube Fain si simplu

Ce ne spune Părintele Pimen Vlad de la Sfântul Munte Athos despre dragoste?

Părintele Pimen aproape că nu mai are nevoie de nicio altă prezentare. Este un stâlp al smereniei, care de aproape trei decenii trăiește în Muntele Athos. Mii de oameni au beneficiat de sfaturile și bunătatea sa, motiv pentru care Părintele Pimen a devenit o oază de credință pentru credincioși. 

Ca de fiecare dată, Părintele oferă o serie de recomandări credincioșilor, prin căldura specifică. În podcastul în care a fost invitat de către Mihai Morar, chiar din Gradina Maicii Domnului de la Sfântul Munte, Părintele și-a împărtășit pildele despre dragoste.

Acesta a explicat, în cadrul podcastului, care este diferența dintre egoism și dragoste. Totodată, același părinte este mirat de faptul că, deși se discută foarte mult despre iubire, toată lumea suferă de singurătate.

Părintele Calistrat Chifan: ce se întâmplă când ne apar în vis rude care nu mai sunt în viață?

„Ei bine, lumea din ce în ce mai mult suferă de singurătate. Dar să nu uitam că nu s-a vorbit niciodată de dragoste mai mult ca acum. Toată lumea vorbește de dragoste și toată lumea suferă de singurătate. 

Știți de ce? Pentru că de fapt, oamenii înțeleg greșit dragostea.. Toți așteaptă dragoste dar nimeni nu o oferă.

De fapt, știți ce face dragostea? Ea doar oferă. Nu cere nimic și nici nu așteaptă nimic.

În momentul în care tu aștepți și aștepți, aia nu se cheamă dragoste. Este egoism. Iar aici noi oamenii încurcăm lucrurile. Egoismul îl confundăm cu dragostea."

Părintele a conchis spunând "Dragostea doar oferă, să ne fie clar!

Spune această rugăciune pentru dragoste!

"Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă că astăzi toată ziua să mă lepăd de mine însumi, că cine ştie din ce nimicuri mare vrajba am să fac şi astfel, ţinând la mine, să Te pierd pe Tine. Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi că rugăciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, că nici umbră gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată păcătuiesc în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus ţină pe ochii minţii, uitarea s-a întărit în noi că un zid, împietrind în noi inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţă în care Te ţinem bolnav, flămând şi fără haină, aşa risipind în deşert zilele noastre, umbriti şi dosădiţi până la pământ.

Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai milă de noi şi pune foc temniţei, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre şi fă lumina sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, împreună cu Tatăl şi cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea rămân neputincioase.

Doamne, Cel ce vii în taină, ai milă de noi, căci nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvârşiţi şi cât eşti de aproape de sufletele noastre şi cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre. Ci luminează lumina Ta peste noi, că să vedem lumina prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viaţă Ta. Lumina şi Bucuria noastră, slavă Ţie! Amin".

Îți sugerăm să vezi și acest articol: Sfaturi duhovnicești. Cum ne ferim de farmece și cum pot fi dezlegate?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel