Părintele Calistrat Chifan: ce se întâmplă când ne apar în vis rude care nu mai sunt în viață?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Sursa foto: pagina de Facebook a parintelui Calistrat
Sursa foto: pagina de Facebook a parintelui Calistrat

Ești curios să afli semnificația celor mai comune vise? Într-un interviu, părintele Calistrat Chifan a discutat despre apariția rudelor decedate în vise și despre ce înseamnă acest lucru.

 

Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă când îți visezi vreo rudă moartă? Părintele Calistrat a răspuns acestor nelămuriri.

Preotul Calistrat Chifan slujește la Mănăstirea Vlădiceni, din Județul Iași. Acesta a discutat, într-un interviu acordat Bzi.ro, despre ce înseamnă visul în care îți apare o rudă care nu mai este printre noi.

În primul rând, preotul este de părere că trebuie să fii foarte atent la detalii, atunci când visezi o anumită persoană care a ajuns în Ceruri. Doar așa o să înțelegi ce a vrut să spună un vis de acest tip.

Unii i-au spus: "Părinte, l-am visat pe tata, care era mort, pe mama sau pe o rudă. Avea nevoie, era neîmbrăcat, gol, agitat, supărat sau mulțumit, era în întuneric.” Depinde de fiecare vis sau imagine a omului. 

Preotul este de părere că aceste vise de noapte nu fac rău, ci sunt constructive. Totuși, trebuie să ținem seama de anumite aspecte.

De exemplu, când visezi un om decedat care nu este mulțumit, tradiția creștină spune să mergi la biserică, să faci un pomelnic. Să îl pomenești. Să îi aprinzi o lumânare și să îi dai o pâine de pomană.

De asemenea, poți să faci și o colivă, un parastas, fiindcă acel om are nevoie de rugăciunea ta.

Interpretarea viselor: ce înseamnă când visezi că te urmărește cineva?

Ce a mai declarat părintele Calistrat? 

Acesta a spus și o pildă din care avem ceva de învățat: "Când bogatul stătea în flăcările iadului, îi spune lui Avraam: Părinte, eu am cinci frați pe pământ, trimite pe cineva ca să le spună ce pătimesc eu aici. Deci avea nevoie de o jertfă a morților, de o pomenire, dar nu avea de unde să o ia.”

Preotul a mai adăugat: "Cred că ați auzit în popor că se spune că de câte ori visezi o rudă moartă, îți merge bine. Ei bine, este un semn că acea persoană este la liniște, la bine. Este ca o prevestire. De câte ori visezi pe cineva drag decedat și îți dă anumite semne, iar spui că ai visat pe cineva din cer dormind și că o să iți meargă rău. Asta înseamnă că nu ești în armonie cu acel mort care te-a avertizat. Ar trebui să îți pui la punct ceva", a mai spus Părintele.

Ce rugăciune poți să spui atunci când visezi pe cineva mort?

„Iisuse Dumnezeule,

În această noapte, când am visat pe cineva care a părăsit această lume, îți aduc înaintea Ta sufletul meu greu. Te rog să mă învelești cu prezența Ta divină și cu pacea Ta vindecătoare.

Ajută-mă să înțeleg semnificația acestui vis și să găsesc consolare în amintirile frumoase ale persoanei dragi care mi-a apărut în vis.

Îți mulțumesc pentru tot sprijinul pe care mi-l oferi în momentele de tristețe și de neliniște. Te rog să mă însoțești și să mă ocrotești în aceste clipe de vulnerabilitate.

Dă-mi puterea să merg mai departe cu credință și speranță în inima mea, știind că Tu ești mereu alături de mine.

Amin.” 

Ai în vedere și: Sfaturi duhovnicești. Cum ne ferim de farmece și cum pot fi dezlegate?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel