Cum să-ți faci pastă de dinți acasă. TREI rețete

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Pasta de dinți naturală și ecologică este perfectă pentru dinții sensibili. Cu ingrediente naturale și ecologice puteți face o pastă de dinți bună și eficientă.

Pasta de dinți naturală și ecologică poate fi preparată după aceste trei rețete minunate. Cariile, gingiile inflamate, paradontoza și pioree alveolodentară sunt printre cele mai frecvente afecțiuni ale cavității bucale.

Pentru a menține sănătoasă cavitatea bucală este esențial să mergeți la stomatolog cel puțin o dată pe an pentru un control și o curățare a dinților, astfel încât să preveniți și să tratați  problemele depistate. Pe lângă medicul stomatolog, igiena orală zilnică este esențială și este important să vă periați dinții de trei ori pe zi, să folosiți, regulat, ață dentară și să vă clătiți cu apă de gură.

Puteți încerca să faceți acasă o pastă de dinți naturală, eficientă pentru a vă menține gura sănătoasă. Iată 3 rețete pentru a face acasă pastă de dinți naturală:

Pasta de dinți naturală și antibacteriană, făcută cu aloe vera și ulei esențial de cuișoare. Mai precis, uleiul esențial de cuișoare este antibacterian și îmbunătățește sănătatea orală. Este, de asemenea, un analgezic excelent, în cazul în care suferiți de dureri de dinți.

Gelul de aloe vera este calmant si are proprietăți antiinflamatorii, fiind util pentru prevenirea bolilor gingiilor. Atât uleiul esențial de cuișoare, cât și gelul de aloe vera pot fi achiziționate de la farmacie.

Aveți nevoie de: 4 linguri de gel pur de aloe vera, 1 lingură de argilă albă, 5 picături de ulei de cuișoare. Combinați argila albă cu gelul de aloe vera și adaugați uleiul esențial de cuișoare. Pasta obținută se pune într-un borcan mic, bine închis și este potrivită pentru cei cu dinți și gingii sensibile, care nu tolerează bicarbonatul de sodiu din pasta de dinți de la magazin. Poate fi folosită în fiecare zi pentru igiena zilnică a gurii.

Pasta de dinți naturală și răcoritoare: Bicarbonatul de sodiu este antibacterian și ajută la menținerea dinților albi. Argila are proprietăți remineralizante datorită siliciului, magneziului și calciului. Glicerina vegetala va da o consistență potrivită pastei de dinți. Uleiul esențial de arbore de ceai este un puternic antibacterian, în timp ce menta are o acțiune revigorantă și ajută la prevenirea respirației urât mirositoare, scrie viversano.net 

Continuarea o găsiți pe DC Medical.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel