Cum să-ţi încurajezi copilul să scrie? Sfaturi utile, valabile de la vârste fragede

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Alături de citit, scrisul este o activitate extrem de importantă în viața copiilor. Din fericire, există metode prin care îi poți stimula, prin distracție și joacă.

Copiii trebuie să se dezvolte armonios și să își dezvolte vocabularul. Iată ce metode funcționează!

1. Începe cu încurajarea pentru citit

Copiii pot fi curioși de scris, dar pot fi mai întâi dornici să învețe să citească. Mulți copiii învață cititul înainte de scris. Dacă știu să citească, s-ar putea să reproducă ceea ce au auzit. De exemplu, dacă citești povești copiilor, îi poți ruga și pe ei să îți citească măcar un paragraf.

De asemenea, dacă nu le place modul în care se termină o poveste, ce ar fi să îi rogi să scrie singuri finalul acesteia?

Cele mai bune alimente pentru a stimula concentrarea copiilor

2. Învață-i pe copii ce au de câștigat dacă știu să scrie

Copiii pot înțelege și beneficiile scrisului de mână. Ca să îi încurajezi, explică-le motivele pentru care au nevoie să scrie de mână. Totodată, cei mici vor înțelege că vor reuși să își îmbunătățească vocabularul, să ia note bune și, implicit, să devină mai inteligenți.

Mai mult, micuții vor învăța că nu pot scrie o scrisoare singuri sau o felicitare, dacă nu au aceste noțiuni. Poți să petreci cât mai mult timp cu ei, să îi învețe să scrie frumos de mână. Indiferent de greșelile pe care le fac, îi poți corecta atent și fără ceartă, ca să nu își piardă interesul pentru scris.

3. Învață-i să privească scrisul ca pe o distracție

Majoritatea copiilor nu privesc scrisul ca pe ceva foarte amuzant, de aceea, poți să transformi această activitate în ceva mai distractiv. În acest mod, copiii devin mai entuziasmați, mai receptivi și mai interesați de tainele scrisului. Din fericire, ai la dispoziție o gamă variată de litere, cuburi, cartonașe sau magneți, care îi ajută să învețe să scrie mai ușor. 

Cărțile de colorat îi învață să conecteze mai ușor puncte și să învețe să formeze mai ușor literele. Nu ezita să îi încurajezi să scrie și pe jos, cu cretă, în nisip sau cu ajutorul plastilinei. Astfel, nu vor percepe scrisul ca pe o corvoadă.

Cum să-l dezlipești pe cel mic de ecran și să îi permiți să aibă o copilărie normală

4. Scrie alături de copii

Nu știi cum să îi ademenești pe cei mici în tainele scrisului? Alege chiar puterea exemplului! Ca să îi faci pe copii mai curioși de scris, ia o hârtie și așează-te lângă ei, la masă. Poți să scrii orice, de la numele tău, la o listă de cumpărături. Cei mici te pot întreba imediat ce faci și vor dori să repete acțiunea ta.

5. Lasă-i pe cei mici să scrie acolo unde doresc

Poate că micuții nu vor să scrie la un birou, mai ales la o vârstă fragedă. Așa că dă-le voie să se desfășoare în locul preferat din casă. Poate fi pe o canapea sau pe un taburet pufos, lângă fereastră. Mai mult, le poți pune la dispoziție caiete, instrumente de scris, creioane colorate sau carioci, pe care să le folosească la scris și desenat.

Citește și: Plănuiți nașterea copilului? Atenție, NU mai faceți greșeala asta! Nu zodia este cea la care trebuie să vă uitați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel