Cum se tratează arsurile solare și de ce nu sunt recomandate leacurile băbești?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Freepik.com
Freepik.com

Cum ameliorăm sau tratăm arsurile solare?

Prevenirea arsurilor solare pe tot parcursul anului prin folosirea protecției solare sau prin alte obiceiuri de protecție a pielii este importantă pentru toată lumea.

Este deosebit de important atunci când vă aflați în aer liber, chiar și în zilele răcoroase sau înnorate.

De ce nu se mai folosesc leacurile băbești pentru a trata arsurile solare?

Prof. dr. Olga Simionescu, medic primar dermatovenerologie, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL de ce nu trebuie să tratăm arsurile solare cu leacuri băbești. 

Cât de importantă este protecția solară primăvara? Medicul Iulia Panțuru: Radiațiile UVA sunt responsabile de îmbătrânirea precoce

”Leacurile băbești nu se mai folosesc pentru că sunt produse mult mai bune, mai moderne. Leacurile băbești se foloseau când nu aveam creme de protecție solară și nu aveam cu ce să tratăm arsura solară. Produsele băbești erau de foarte multe feluri, de la iaurt, ovăz, gălbenele, lămâie, varză, aloe vera, uleiuri naturale, gheață, castraveți. 

În principiu, se căuta o cale de a liniști inflamația, de a liniști arsura. Iaurtul producea și o barieră. Era răcoros și prevenea suprainfecția. La o arsură solară este un risc mare de a dezvola infecții. Nu le recomand sub nicio formă. Avem metode mult superioare pentru a trata arsurile solare”.

Cum tratăm arsurile solare?

Dacă îngrijirea la domiciliu nu vă ajută sau dacă arsurile solare sunt foarte grave, furnizorul de servicii medicale vă poate sugera o cremă de corticosteroizi cu prescripție medicală.

Când avem nevoie de protecție solară și ce sunt indicele UV? Informații utile pentru vară

Trebuie să aibă un confort, să nu mai continue factorul agresor. Apoi, este foarte importantă ca pielea să fie curată, să fie spălată cu apă răcoroasă, rece, călduță pentru a preveni suprainfecțiile. Apoi, administrăm mixturi cu hidrocortizon dacă forma este ușoară sau creme cu hidrocortizon. Dacă forma este severă, trebuie un tratament cu perfuzii în mediu spitalicesc. 

Cum se aplică și se păstrează crema de protecție solară

Aplicați cu 15 minute înainte de a ieși. Acest lucru permite ca crema de protecție solară (cu SPF 15 sau mai mare) să aibă suficient timp pentru a oferi beneficii maxime. Folosiți o cantitate suficientă pentru a vă acoperi întreaga față și întregul corp (evitând ochii și gura). 

Radiațiile solare cresc riscul de cancer de piele. Cum tratăm arsurile de piele? Ce să nu facem sub nicio formă?

Citește articolul complet pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel