Cum vopsim ouăle de Paști în mod natural? Sfaturi de la chefi pentru sărbătorile pascale

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Practic
pexels.com
pexels.com

Ouăle vopsite sunt parte din tradiția sărbătorilor pascale. Potrivit tradiției, se realizează în Joia Mare.

Chef Ștefan Popescu le-a vorbit colegilor de la DC Medical despre variantele naturale de vopsire a ouălor, pornind de la tradiționalul ou roșu făcut în foi de ceapă cu frunza de pătrunjel lipită peste el și pus într-un ciorap, până la cele făcute în zeamă de sfeclă roșie sau de afine.

De asemenea, a făcut precizări importante și în privința timpului corect de fierbere a ouălor.

Ouă vopsite în mod natural

Vopsirea ouălor de Paști, ce trebuie realizat potrivit tradiției în Joia Mare, poate fi o activitate de familie, în care cei mici să își pună imaginația la treabă în realizarea celor mai frumoase ouă vopsite.

Însă, în ultima vreme se merge tot mai mult pe variantele bio sau eco, o întoarcere la modul în care bunicile și mamele noastre vopseau ouăle cu ceea ce aveau prin gospodărie. De la foile de ceapă, pe care le strângeau din timp la imprimeurile realizate cu frunze și flori.

În acest sens, Chef Ștefan Popescu a dezvăluit alte câteva metode de a vopsi ouăle de Paști cu produse naturale.

 ”Din fericire găsim și în supermarket ce ne trebuie ca să vopsim ouăle mai natural. Spre exemplu, curcuma. O pui în apă, o lași să fiarbă să coloreze apa. Pui ouăle și le lași 4 ore acolo, să se coloreze.

Sfecla roșie tăiată în bucăți și pusă să fiarbă, iar spre final, când s-a colorat apa, pui și ouăle și le lași să fiarbă. Recomand să nu fierbem ouăle foarte mult, 14-15 minute. Cu cât ouăle sunt fierte mai mult, cu atât de digeră mai greu în organism.

Verdele se obține din clorofilă, care există în tot ce este verde. Avem multă verdeață, pătrunjel, mărar. Se poate folosi și clorofila, cumpărată separat. Nu o să iasă verde-verde (n.r. ca cele făcute cu vopseaua clasică), iar ouăle trebuie să fie albe”, declarat Chef Ștefan Popescu, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, în exclusivitate pentru DC Medical, Spectacola și DC News.

Lunea Mare din Săptămâna Patimilor. Ce se face în această zi?

De altfel, și afinele pot fi folosite, pentru culoarea albastru-violet.

”Sunt opțiuni sănătoase, dar care necesită un pic mai mult timp în bucătărie. Poate și un pic mai mult financiar, față de un plic de vopsea care le colorează imediat”, a mai spus acesta.

O altă provocare la vopsitul ouălor este să ai ouă fără coajă crăpată după fierbere, pentru a nu se transfera culoarea dincolo. De altfel, acest transfer nu ar trebui să fie o problemă dacă vopseaua este bio sau naturală.

”Ca să nu crape ouăle, în primul rând trebuie ca acestea să fie proaspete și să verifici dacă oul nu este crăpat. De multe ori nu vedem ouăle crăpate și trebuie să te uiți într-un fascicul de lumină.

Scoate-le afară, la temperatura camerei, lasă-le câteva ore, și apoi pune-le la fierte. În apă rece, și lăsate la fiert 12-15 minute, sau mai mult în cazul ouălor de Paști, sau în apa fiartă, puse ușor, dat focul mai încet, ca să nu clocotească apa și să lovească ouăle între ele. 

Vezi continuarea articolului pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel