Cum vorbești limba română în funcție de zodia ta. Semnele zodiacale sărbătoresc ziua limbii române

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Diverse
sursă foto: Pixabay.com
EXCLUSIV
sursă foto: Pixabay.com

Astăzi avem o sărbătoare importantă pentru noi, românii!

Pe 31 august sărbătorim Ziua Limbii Române, codul prin care reușim zi de zi, clipă de clipă, să ne facem înțeleși de cei din jurul nostru, să scriem, să transmitem mesaje și chiar să gândim, nu-i așa? Cu ajutorul acestei frumoase limbi, chiar acum, poți citi acest articol. Așa că îți urăm LA MULȚI ANI și ție, vorbitorule de limbă română! Ne-am gândit cu această ocazie să aruncăm o privire la felul în care ar utiliza fiecare zodie această limbă frumoasă cu origini latinești și înspicată și cu alte influențe balcanice.

Dacă ne ducem într-o notă mai apropiată de conținutul Astrosens.ro? Cum credeți că vorbește fiecare zodie limba română?

Nu uita că ne referim mai mult la energia zodiilor decât la poziția Soarelui în harta ta, în sine, iar tu ești mai mult decât Zodia ta. 

Berbec/ Ascendent în Berbec

Berbecii sunt cam grăbiți, impulsivi, mereu prinși într-o competiție, așa că s-ar putea să vorbească super repede, să folosească multe verbe, să folosească și multe prescurtări, să spună „tre” în loc de „trebuie” și să nu țină cont de greșelile pe care le fac, ci mai degrabă să le corecteze ei pe parcurs, dacă au timp. 

Taur/ Ascendent în Taur

Taurii or să vorbească mai rar, or să acentueze anumite cuvinte și or să aibă chiar tendința de a repeta, sau de a căpăta ticuri verbale de care apoi nu mai pot scăpa. În același timp, s-ar putea să se atașeze și de niște cuvinte mai pompoase, pe care le scot ei de la naftalină când cred că e momentul potrivit, precum „pluviofil”, „ubicuitate” sau „afabil”.

Gemeni/ Ascendent în Gemeni

Cu dicționarul în geantă, Gemenii vor avea mereu o diversitate a vocabularului extrem de plăcută pentru auditoriul lor. S-ar putea să aibă și ceva cunoștințe solide de gramatică, dar și un pic de tendință către „romgleză”. Cunoscuți poligloți, se vor exprima ireproșabil și în franceză. Gemenii te vor impresiona cu vorba lor dulce. 

Rac/ Ascendent în Rac

Probabil că Racii se vor atașa de anumite cuvinte sau chiar vor inventa anumite cuvinte pe care să le repete cu drag la mesele în familie. Există și la aceștia tendința de a vorbi mai rar, pe înțelesul tuturor, de a se opri pentru explicații și de a avea un vocabular extins al consolării. În plus, diminutivele sunt ceva pe inima lor: „măsuță”, „căsuță”, „copilași”.

Leu/ Ascendent în Leu

Leii vor fi atenți la felul în care vorbesc, deci își vor studia corectitudinea discursului, dar și impactul pe care anumite cuvinte l-ar putea avea. În goana lor după atenție, e posibil să caute mereu neologisme. Vor avea tendința de a vorbi prea tare sau prea încet, căutând mereu un efect teatral, dramatic. Limbajul corpului va avea și el rolul său, multă mimică, gesturi, mișcări. 

Fecioară/ Ascendent în Fecioară

Corectitudine și iar corectitudine! Fecioarele se vor strădui mereu să fie cea mai bună versiune a lor, așa că vor fi foarte atente la felul în care vorbesc, la care sunt tendințele vocabularului limbii române și la ce anume au pus în DOOM3, ca să fie siguri că nu o dau în bară. Tot Fecioarele vor fi cele care le vor scoate ochii celorlalți la cea mai mică abatere gramaticală. 

Balanță/ Ascendent în Balanță

Mari amatori ai adjectivelor, Balanțele vor descrie cu acuratețe locuri, persoane, sentimente. Implicate în tot felul de dezbateri vor folosi cât de cât bine limba română, dar într-un mod „politically correct”, să nu cumva să se simtă cineva ofensat. Vor avea grijă să nu atingă subiecte „fierbinți” precum genul, religia și alte chestii care ar putea duce la conflict. 

Scorpion/ Ascendent în Scorpion

Scorpionii s-ar putea să fie atrași de arhaisme, dar și de cuvinte din tot soiul de științe. Limbajul lor va fi unul mai tehnic, cu termeni din chimie, fizică sau informatică. Nu se vor da în lături de la a-ți arăta că se pricep la un anumit domeniu. Pe de altă parte, ei sunt cei care nu vor abuza prea mult de limbă și care se vor strădui să spună cât mai mult prin cât mai puține cuvinte. 

Săgetător/ Ascendent în Săgetător

Săgetătorii cei aventuroși sunt mari amatori de discuții, deci stăpânesc destul de bine limba pentru a-și îndeplini scopurile. Vor folosi foarte mult timpul trecut, dar și viitorul pentru a-ți împărtăși aventurile sau planurile lor. S-ar putea ca alături de un Săgetător să auzi des termeni din filosofie, religie și geografie. Limbajul metaforic îi va ajuta să le apreciezi și mai mult simțul umorului. 

Capricorn/ Ascendent în Capricorn

Acești nativi vor fi destul de rigizi când vine vorba de folosirea limbii, nu se vor preta la „floricele” și alte lucruri copilărești. Un Capricorn se va interesa mereu de forma corectă de plural și de diferența dintre „care” și „pe care”. Pentru că are mereu un scop bine definit, Capricornul va fi cel care va face tot posibilul să vorbească pe înțelesul tuturor. 

Vărsător/ Ascendent în Vărsător

Vărsătorul este cel care nu numai că va folosi limba română după bunul plac, dar o va și schimba în așa fel încât greșeala va deveni normă. El este cel care va impune noi tendințe în limbă și va face în așa fel încât să îi asigure o dinamică. Va face tot felul de combinații de cuvinte și te vei întreba deseori ce a vrut să spună, cu siguranță că exprimarea sa nu va duce lipsă de tot felul de expresii și locuțiuni.

Pești/ Ascendent în Pești

Peștii sunt cei care vor vorbi extrem de frumos, pe placul celor din jurul lor. Vor folosi metafore, dar și exprimări ciudate din care ceilalți nu vor înțelege mare lucru. S-ar putea să vorbească cu pauze, să lase peste tot puncte de suspensie și să te uimească în momentul în care vor începe să cânte din senin, sau vor vorbi în rime.

Citește și Horoscop Septembrie 2023. Previziuni astrologice pentru fiecare zodie/ascendent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel