Curățenia de primăvară: cum să o realizezi repede și bine?

Autorul articolului: Astrosens Team | Dată: 02 Martie 2023, 12:52 | Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Vrei să-ți pui casa la punct rapid? Odată cu venirea lunii martie, începe și curățenia de primăvară. Iată câteva trucuri de care poți ține cont.

Ca să termini curățenia în locuință în timp util, avem câteva recomandări pentru tine! În acest fel, vei fi sigur că totul merge strună.

Gospodinele noastre au fost învăţate de mame şi bunici, încă din cele mai vechi timpuri, că o curăţenie straşnică în toată casa se face, mai cu seamă, toamna când se pregăteşte şi cămara pentru iarnă şi primăvara, nu doar înainte de Paşti. Femeile încep să-şi aerisească locuinţele, să elibereze cămările, să aerisească pernele şi pilotele, să scoată la aer rece ţesăturile groase, covoarele şi păturile, să vopsească uşile şi, bineînţeles, să se ocupe de grădinărit.

Reţineţi că întotdeauna este bine să începeţi cu ce este mai greu, pentru că la sfârşit, evident, scade entuziasmul şi vă pierdeţi cheful. Aşadar, păstraţi pentru final  lucrurile pe care le puteţi face mult mai repede. Înainte de toate, pregătiţi câteva cutii sau saci de depozitare care să vă fie la îndemână atunci când vă loviţi de lucruri care vă prisosesc sau pe care doriţi să le aruncaţi ori să  le donaţi.

1. Planifică și organizează. Verifică dacă ai sau nu produsele de curăţenie de care ai nevoie și pune-le pe toate la un loc. Nu ştiu cine-şi doreşte să facă drumuri interminabile la supermarket doar pentru acele soluţii de curăţare care-i lipsesc. Asigură-te că ai deja în casă un cap de mop în plus, mai mulţi bureţi noi şi lavete extra şi, bineînţeles, saci de gunoi cât cuprinde.  

2. Regula bunicii, valabilă și în prezent, spune așa: curățenia se face de sus în jos, din cămară, dulapuri și sertare spre exterior. Primele pe listă: ferestrele, curățatul ușilor, ordinea în dulapuri și bufeturi, în cămară și debarale, în balcon și în camerele mici. Nu uita să cureți pereții și să elimini toate pânzele de păianjen. 

3. Aruncă și sortează. Scapă de tot ceea ce nu-ți este necesar sau folositor imediat. Reciclează, transformă sau dă mai departe celor care au nevoie ceea ce ție nu-ți mai trebuie.

4. Repară. Curățenia de primăvară trebuie să implice și acele mici reparații de care este nevoie după iarnă. O garnitură la chiuvetă, un cap de duş înlocuit, un geam spart, o balama, un șurub desfăcut. E nevoie să te îngrijeşti şi de acestea dacă vrei să te bucuri din plin de căminul tău. Nu uita de becurile arse!

5. Tapiţeria trebuie, şi ea, reîmprospătată. Înmoaie un burete într-o soluţie de apă şi amoniac, dacă nu ai cumpărat deja din magazin ceva profesional. Insistă pe pete. Poţi folosi şi oţetul pentru înviorarea culorilor.

Vezi continuarea pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play