Curățenia de primăvară poate începe și din dulap! Iată cum te organizezi, pentru rezultate optime

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Practic
freepik.com
freepik.com

Iei în calcul începerea curățeniei de primăvară? Poți să mergi mai întâi la șifonier.

Curățenia de primăvară poate începe și cu propria garderobă. Chiar dacă nu ne face întotdeauna plăcere, poate fi un proces relaxant și evident, util, ca să facem loc hainelor noi ori să le redescoperim pe cele pe care le iubeam odată.

Iată cum poți începe, pentru rezultate bune.

Planifică!

Începe prin a-ți planifica atent timpul, dar și spațiul. Ca să începi curățenia în dulap, ai face bine să alegi o zi în care ai suficient timp să te ocupi de garderobă fără a fi întrerupt și să menții un spațiu deschis și luminat. Pune-ți muzica preferată și începe treaba.

Primăvară cu peripeții pentru TREI zodii. Cine le agită apele?

Realizează o selecție a hainelor

În engleză, termenul poartă numele de "declutter". Adică alege ce vrei să păstrezi, ce ai putea să donezi și ce este necesar să arunci. Nu uita de hainele care ajung să nu mai fie purtate niciodată. Dacă vezi o piesă pe care nu ai mai purtat-o de un an sau doi, poate ar fi cazul să renunți la ea.

Organizarea este cheia succesului

De îndată ce ai făcut selecția, organizează hainele în modul în care îți convine. Poți să le sortezi după tipul lor, bluze, pantaloni, rochii, după culoare sau în funcție de sezon. Folosește-te de rafturi, de cuiere, de cutii de depozitare ori de organizatoare. Toate îți fac garderoba mai ordonată.

Primăvara prin intermediul poeziei. Cum a fost portretizat anotimpul renașterii naturii?

Curăță și întreține spațiul

Poți să speli sau să cureți hainele înainte de a le pune înapoi în dulap. Vezi dacă ai nevoie să realizezi anumite reparații când vine vorba de fermoare sau nasturi.

Fă investiții inteligente

Dacă vezi că nu ai anumite piese esențiale în garderobă, realizează o listă cu ceea ce ai nevoie și investește în articole de calitate. Nu doar că le poți purta ani la rând, dar dacă optezi pentru cămăși albe, blugi simpli sau sacouri în nuanțe închise, acestea sunt și mai versatile.

Cum se manifestă astenia de primăvară și de ce apare?

Păstrează ordinea în continuare

După ce ai făcut ordine în dulap, nu te limita la atât. Menține-o în fiecare sezon, asigură-te că ai pe rafturi doar ceea ce porți și fii organizat.

Este important să faci curățenia de primăvară într-un mod care te face să te simți bine.

Curățenia de primăvară: cum să o realizezi repede și bine?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel