Curiozități fascinante despre unii dintre cei mai mari scriitori din lume. Le știai?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Ce lucruri interesante merită să știm despre următorii scriitori?

Pe lângă lucrările lor celebre pe întregul mapamond, iată ce ar fi bine să știm despre următorii scriitori.

William Shakespeare

Există controverse în legătură cu originea și viața lui Shakespeare. Mulți cercetători au încercat să reconstruiască biografia lui, dar există puține dovezi concludente despre anumite aspecte ale vieții sale. În mod ciudat, unii spun că nici nu ar fi existat și că numele său este atribuit altcuiva, de fapt.

De asemenea, se pare că Shakespeare a inventat și popularizat multe cuvinte și expresii în limba engleză modernă, cum ar fi "eyeball", "lonely", "bedazzled", "swagger" și "uncomfortable".

ZECE lucruri interesante despre Casanova, celebrul aventurier

Fyodor Dostoevsky

În tinerețe, Dostoevsky a fost condamnat la moarte prin împușcare pentru activități politice revoluționare, dar pedeapsa i-a fost schimbată prin deportare în Siberia. Acest eveniment a avut o puternică influență asupra operei sale. Acesta a suferit de epilepsie, iar această boală și alte experiențe personale au fost reflectate în personajele și temele sale.

Leo Tolstoy

Tolstoy și-a petrecut o mare parte din viață căutând sensul vieții. A dorit trecerea de la o viață mondenă și materialistă, la una spirituală și simplă. În ciuda faimei sale și a avuției pe care o avea, Tolstoy a adoptat un stil de viață ascetic și a trăit într-un mod care promova simplitatea și muncile agricole.

Originea creativității. CINCI cărți legendare și poveștile din spatele acestora

Jane Austen

Jane Austen a fost o scriitoare discretă în timpul vieții sale, ce publica operele sub pseudonim sau chiar anonim. Ea a creat unele dintre cele mai uimitoare personaje feminine din literatura engleză, prin operele sale "Mândrie și prejudecată" sau "Emma".

Charles Dickens

Dickens a fost un scriitor prolific și un maestru al realismului victorian. El este cunoscut pentru capacitatea sa de a crea personaje complexe și de a ilustra aspectele întunecate ale vieții sociale din acea perioadă. Lucrările lui Dickens au influențat profund opinia publică asupra problemelor sociale din vremea sa și au contribuit la îmbunătățirea legislației privind condițiile de muncă și drepturile copiilor.

Ernest Hemingway

Hemingway este cunoscut pentru stilul său simplu și concis, caracterizat de fraze scurte și directe. Acest stil a fost influențat de experiența sa ca jurnalist și de participarea în Primul Război Mondial. El a trăit o viață aventuroasă și a călătorit în întreaga lume. Aceste experiențe au inspirat multe dintre lucrările sale celebre, precum "Fiesta" și "Pentru cine bat clopotele".

Poți să vezi și următorul articol: Nume celebre de personalități cu Soarele în Taur. Cine este pe listă?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel