„Darul divinității, darul de a compune”, Margareta Pâslaru împlinește 79 de ani pe 9 iulie

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
sursă foto: pagina de Facebook Margareta Pâslaru
sursă foto: pagina de Facebook Margareta Pâslaru

Margareta Pâslaru, artista care a revoluţionat muzica uşoară românească, împlinește, pe 9 Iulie, 79 de ani și 64 de ani de carieră. Marea artistă a acceptat invitația de a vorbi, într-un interviu pentru colegii de la Spectacola, despre viața și cariera sa.

Cântăreaţă de muzică uşoară şi populară, compozitoare şi textieră, actriţă de teatru şi film, Margareta Pâslaru s-a născut la 9 iulie 1943, în Bucureşti. A debutat în muzică în 1958, vocea ei amplă şi timbrul grav fiind remarcate rapid  de compozitorul George Grigoriu

 „În tinerețe ne străduim să ne facem un nume, la maturitate trebuie să folosim 'numele' spre binele altora”, este motto-ul după care se ghidează Margareta Pâslaru, și care a motivat-o să se implice în acțiuni caritabile. 

Longevitate creatoare pe multiple planuri: muzică, teatru, film, creații muzicale, susținerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, acțiuni de voluntariat. A inițiat în 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Roșie. În 2008 a fost onorată la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neîntreruptă. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a înregistrat 788 de piese la Radio, TV și pe discuri, până în prezent, inclusiv compoziții proprii. În 2018 au fost sărbătoriți cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Române, marcând deceniile 2000. Legendara artista a primit în SUA, în 2002, Premiul Women of Excelence pentru inițierea sărbătoririi zilei de 1 Iunie "Internațional Children's Day". În 2016, Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diplomă de Excelență și clachetă "Artist plurivalent". Desemnată Primul Ambasador al Festivalului Tânăr Sibiu, artista a primit Diplomă "Platina valorii", în 2019. Premiul Academic și Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost înmânate de prof. univ. dr. Laurențiu Damian, la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.


SPECTACOLA: Cum vă găsește aniversarea celor 79 de ani? Cum plănuiți să sărbătoriți această zi?

Margareta Pâslaru:  Lucrând la albumul aniversar 2023 . Este o „petrecere” în sine „te-mbată fără alcool”, vorba recentei compoziții „Regina nopților . 

SPECTACOLA: Care este cadoul, material sau nu, pe care vi-l doriți în acest an?

Margareta Pâslaru: Darul divinității, darul de a compune. Fiorul transmis de muzică, răspândește bucurie, dragoste, tristețe, revoltă, umor, duioșie, chiar invită la dans. Am interpretat piese în ritmuri precum rumba lentă, vals, foxtrot, tango, cha-cha, mambo, sirtaki, până la twist, slow-rock, reggae, shake, blues. De câte ori ideile sosesc :), le împărtășesc colaboratorilor Jolt și Andrei Kerestely în studioul cărora înregistrez în beneficiul unor cauze meritorii.

SPECTACOLA: Împliniți 79 de ani si continuați să rămâneți un etalon al feminității și al eleganței. Care este ritualul de frumusețe cu care vă mențineți în formă?

Margareta Pâslaru:  Gândirea sănătoasă rămâne un exercițiu permanent, zilnic învăț câte ceva.  
SPECTACOLA: Ați ținut vreodată dietă? Cum reușiți să vă mențineți în formă?

Margareta Pâslaru: Cea mai eficientă „dietă” este cea de a cânta dansând, consumă energia în turnee, două spectacole zilnic cu câte 5-6 melodii, și 3 spectacole sâmbăta și duminica (un comentator admira la TV faptul că cineva a cântat și dansat 4 minute). :)
Prin numeroase și minunate solicitări, în teatru și film, repetiții, înregistrări, filmări TV, mi-am format un ritm propriu. Desigur, ritmul prezent s-a schimbat, include adaptarea la noi tehnologii prin care prezint aspectul creator și experiența. Am înlocuit deplasările obositoare cu studioul de înregistrări.    

SPECTACOLA: Dacă ar fi să vă întoarceți în timp, ce sfat v-ați da, legat de îngrijirea pielii, dietă, sănătate?

Margareta Pâslaru:  Parafrazând, nu noaptea, ci solitudinea este un sfetnic bun. Ieșirea din tipare este esențială. 

SPECTACOLA: Tinerele de azi au o mulțime de „idoli”, de repere legate de stil, eleganță. Cum v-ați format dumneavoastră stilul? A existat o persoană care v-a inspirat? Ați avut un idol?

continuarea interviului cu Margareta Pâslaru pe Spectacola.ro

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel