"Dator cu o moarte", de Rodica Mitu: "În anii '90, s-a întâmplat un lucru magnific. M-am născut eu. Și de atunci, tot trăiesc."

Autorul articolului: Astrosens Team | Dată: 13 Martie 2023, 13:55 | Categorie: Homepage
Sursa foto: pagina personală de Facebook a Rodicăi Mitu
Sursa foto: pagina personală de Facebook a Rodicăi Mitu

Au trecut 40 de zile de când Rodica Mitu, colega noastră de la DC News, nu mai este. Părinții săi, Emilia și Florin Mitu, i-au îndeplinit visul, iar astăzi, avem o carte scrisă de Rodi. 

Pentru că Rodica Mitu era o poezie de om, sufletul ei ni l-a lăsat într-o carte. Într-o carte de poezii și proză: „Dator cu o moarte”. Și-a lăsat scrierile în niște agende cu gândul să le publice la un moment dat. Spera să le publice singură, dar era datoare cu o moarte. Ca noi toți. Doar că ea și-a achitat datoria mult prea devreme. Nedrept de devreme, când alții abia încep să trăiască. Dar în cei 32 de ani, Rodica Mitu a trăit mai mult decât ar putea trăi oricine.

Rodica ne-a rămas nu doar în paginile site-ului DC News, ci și în paginile unei cărți. Sufletul ei este acum peste tot. Iar noi suntem datori să nu o uităm. 

Rodi lăsase scris în agendele ei până și titlul cărții. Avea totul pregătit. Acesta era visul ei: să scrie o carte. Și astăzi i s-a împlinit. 

Ce mai putem face astăzi pentru ea? Cum am putea să-i cinstim memoria? Citindu-i cartea pe care vă invităm să o accesați la finalul articolului. Veți descoperi o Rodica așa cum numai poate cei dragi au știut-o.

Cuvânt înainte

„O fiică excepțională, cu un suflet de aur și cu o inimă plină de frumos, bucurie și dragoste. Talentată, deșteaptă, bună și dreaptă, o splendoare de fiică din toate punctele de vedere. Fata noastră dragă, îți mulțumim că ne-ai ales pe noi să fim părinții tăi și faptul că te aveam pe tine însemna că aveam totul.

Mereu am fost mândri de tine. Ai făcut atât de multe, deși nu ai avut suficient timp la dispoziție. Iubirea vieții noastre, te vom iubi întotdeauna, necondiționat și fără limite”.

Doi părinți mândri.

Extras din cartea Rodicăi

"În anii '90, s-a întâmplat un lucru magnific. M-am născut
eu. Și de atunci, tot trăiesc.

Mai e nevoie să-ți zic că sunt: uimitoare, extraordinară,
fantastică și irefutabilă? Hai, că ai făcut ca obrăjorii mei
să devină roșii. Și nici măcar nu știi care-i treaba cu mine.

Să ne lămurim: Rodica sunt.
1, 65, ochi negri
Împrăștiată sunt. Zise mama.

Viitoare fostă contabilă.
Cola-hoolică. Nefumătoare. Șampanie? Întotdeauna.
Dacă n-am 12 ore dormite pe noapte, caut o pernă.

Nu desenez cercuri rotunde. Asta pentru că viața nu e perfectă.
Rodica mă cheamă. Asta în caz că ai uitat.
Și sunt în căutarea… acelui ceva… Care este!"

Poți vedea continuarea articolului pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play