De ce 666 este numărul Diavolului?

Autorul articolului: Elena Didila | Dată: 14 noi 2022, 17:41 | Categorie: Lifestyle
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

Care e semnificația reală a numărului 666.

Numărul 666 e cunoscut drept „numărul bestiei” în Noul Testament, iar în teoriile conspirației, adepții se referă adesea la el și ca numărul Antihristului.

Diavolul este considerat sursa tuturor relelor din lume și este văzut de toți creștinii ca opusul lui Dumnezeu. Cu toate acestea, sunt persoane care îl venerează pe Satan și încearcă să îl invoce folosindu-se de cifra 666. 

În tradiția creștină el este văzut ca numărul Fiarei. Cifra apare în Noul Testament, capitolul 13:17–18 al Apocalipsei lui Ioan. Unii istorici însă nu sunt de acord cu această ipoteză și vin cu altă teorie, scrie Shtiu.ro.

În manuscrisele grecești originale ale textelor biblice, 666 este prezentat criptic ca fiind „număr de om” sau „numărul unui om”. Cifra a fost ulterior asociată cu Fiara, o creatură supranaturală, dușmanul lui Dumnezeu, care apare în foarte multe scrieri din Noul Testament. Dar, dacă Fiara nu este Diavolul, și este doar un simplu om?

666 în Imperiul Roman

Imperiul Roman a fost unul imens, încorporând multiple civilizații și culturi din Europa, în special. Teritoriul iudaic a făcut parte din acest imperiu, unde soldații romani făceau legea în aceste teritorii. Oamenii erau nevoiți să se supună unui asupritor, fără să critice. Împăratul roman Nero, care a domnit între anii 55 și 68 d. Hr., a condus cu o mână de fier toate regiunile imperiului, iar cine se împotrivea avea de suferit.

Ca atare, grecii au găsit o modalitate de a prezenta criptic în texte atitudinea dictatorială a împăratului, fiind asociat cu o fiară. Folosindu-se de gematrie (practica de a atribui o valoare numerică unui cuvânt sau unei fraze conform unui cifru alfanumeric), istoricii au descoperit că cifra 666 înseamnă de fapt „Neron Caesar”. Cu alte cuvinte în limba latină se traduce ca „Nero Caesar”, nimeni altul decât împăratul roman Nero.

Așadar, în Biblie, în capitolul 13 scrie: „Lăsaţi-l pe cel care înţelege să identifice semnificaţia numărului fiarei, căci el este, de fapt, numărul unui om.  Numărul lui este 666„.

Altfel spus, populația iudaică trăia vremuri grele sub dominația romanilor, însă nimeni nu se încumeta să îl critice pe împăratul Nero, considerat sursa tuturor nenorocirilor, o adevărată fiară.

În prezent, 666 este considerat numărul Diavolului și foarte multe persoane se feresc de această cifră. Ba mai mult unele persoane care se feresc de această secvențiere de numere 6-6-6 au dezvoltat o adevărată fobie, numită de experți hexakosioihexekontahexafobie.

Citește și:

Știați că suma numerelor de la ruletă este 666? Iată explicația

Ruleta a fost inventată de Blaise Pascal, un matematician francez și teolog catolic, care a trăit în secolul al XVI-lea. Acesta a conceput roata în timp ce încerca să creeze o mașinărie cu mișcare perpetuă. Cu toate acestea, istoria ruletei are și o parte întunecată care ține de… numărul diavolului.

Potrivit unui articol publicat de Shtiu.ro, roata de ruletă a fost inventată cu aproximativ 200 de ani înaintea celei create de Pascal, iar chinezii ar fi fost primii care ar fi avut o astfel de roată, dar din piatră, și ar fi avut inscripționate animale în loc de numere. 

Alți istorici consideră că jocul a fost inventat de un călugăr, care a înnebunit încercând să găsească o variantă câștigătoare ascunsă, și ar fi pus în centrul ruletei numărul 666… cifra Diavolului.

Jocul ar fi fost modificat ulterior de către soldații romani care, în timpul liber, participau la jocuri de noroc învârtind scuturile sau roțile de la car.

Asocierea jocului cu Diavolul a luat amploare atunci când Francois „Magicianul din Homburg” Blanc a adus ruleta în lumina reflectoarelor, mai întâi la Homburg, iar ulterior și la Cazinoul Monte Carlo din Monaco.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play