Știați că suma numerelor de la ruletă este 666? Iată explicația

Autorul articolului: Elena Didila |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

Ruleta a fost inventată de Blaise Pascal, un matematician francez și teolog catolic, care a trăit în secolul al XVI-lea. Acesta a conceput roata în timp ce încerca să creeze o mașinărie cu mișcare perpetuă. Cu toate acestea, istoria ruletei are și o parte întunecată care ține de… numărul diavolului.

Potrivit unui articol publicat de Shtiu.ro, roata de ruletă a fost inventată cu aproximativ 200 de ani înaintea celei create de Pascal, iar chinezii ar fi fost primii care ar fi avut o astfel de roată, dar din piatră, și ar fi avut inscripționate animale în loc de numere. Î

Alți istorici consideră că jocul a fost inventat de un călugăr, care a înnebunit încercând să găsească o variantă câștigătoare ascunsă, și ar fi pus în centrul ruletei numărul 666… cifra Diavolului.

Jocul ar fi fost modificat ulterior de către soldații romani care, în timpul liber, participau la jocuri de noroc învârtind scuturile sau roțile de la car.

Asocierea jocului cu Diavolul a luat amploare atunci când Francois „Magicianul din Homburg” Blanc a adus ruleta în lumina reflectoarelor, mai întâi la Homburg, iar ulterior și la Cazinoul Monte Carlo din Monaco.

Acesta din urmă a fost construit ca un templu al pariurilor, fiind inundat de jucători după ce Germania a scos în afara legii jocurile de noroc.

Legenda din jurul lui Blanc susține că acesta a făcut o înțelegere cu Lucifer pentru a știi să trișeze la ruletă. De aceea, roata ar fi fost modificată astfel încât numerele însumate să dea 666.

Cele mai multe cazinouri din Paris aveau la acea vreme pe roata de la ruletă cifre precum zero și dublu zero, însă Blanc i-ar fi îndemnat pe patronii jocurilor de noroc să modifice și să existe un singur zero, potrivit ripleys.com.

Jocul se învârte în jurul cifrei 6

Așadar, la o primă analiză lucrurile devin și mai complicate, numerele de pe roată au o atracție pentru cifra 6. De exemplu, oricare trei numere care apar pe orizontală împreună pe masa de ruletă sunt legate de numărul șase. Cifrele 28, 29 și 30 apar pe orizontală spre sfârșitul tabelului. Totalul acestora este de 87. Dacă aduni cele două cifre, 8 + 7, rezultă 15, iar dacă faci acest lucru încă o dată, 1 + 5, egal 6.

Același lucru este valabil și pentru numerele în diagonală. De exemplu, 12, 14 și 16 adunate rezultă 42. Așadar, ghici cât face 4 + 2? … 6. Înfricoșător, nu-i așa? În plus, suma tuturor numerelor de pe o ruletă este 666. În concluzie nu se știe cu exactitate cine a inventat ruleta, însă clar a fost cineva care s-a priceput la matematică.

Citește și: 

Mai mulți bani, în 2023, pentru o zodie. Pot reapărea parteneri din trecut, schimbări peste schimbări

O zodie, încă de la începutul anului 2023, trebuie să facă un pas către schimbare.

„Dacă la începutul lui 2022, te sfătuiam să faci un pas în spate, de data aceasta nu mai este cazul! La începutul lui 2023, te invit să faci un pas către schimbare, oricare ar fi el cât de mic. Și nu contează în ce direcție. Pot fi chiar mai multe!”, a spus Daniela Simulescu despre Berbec și cei cu ascendent în această zodie.

„2023 debutează cu Marte, guvernatorul tău, în mișcare retrogradă. Și va fi așa până pe 12 ianuarie, dar va avea efecte până pe 25 martie. Dar am o veste bună. Marte, fie retrograd fie direct, va face un aspect armonios cu Jupiter, Marele Benefic. Cu alte cuvinte, îți trebuie doar o idee, un gând sau o discuție să pui lucrurile în mișcare. Nu neglija puterea educației! Cum Marte tranzitează casa intelectului, a comunicării și a drumurilor, poți investi în propria evoluție. Indiferent de vârstă, experiență sau statut... mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel