De ce iubim atât de mult CARTOFII PRĂJIȚI. Mihaela Bilic: Simțurile noastre iubesc grăsimea, este în instinctul nostru"

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Wellness
De ce iubim atât de mult CARTOFII PRĂJIȚI. Mihaela Bilic: Simțurile noastre iubesc grăsimea, este în instinctul nostru" / Foto: Pixabay
De ce iubim atât de mult CARTOFII PRĂJIȚI. Mihaela Bilic: Simțurile noastre iubesc grăsimea, este în instinctul nostru" / Foto: Pixabay

Nutriționistul Mihalea Bilic a explicat de ce majoritatea oamenilor iubesc cartofii prăjiți.

Mulți dintre noi iubesc cartofii prăjiți, dar v-ați întrebat vreodată de ce ne place să îi mâncăm deși știm foarte bine că vin la pachet cu kilograme în plus. Nutriționistul Mihalea Bilic a răspuns la această întrebare.

„Cu cât este mai unsuros un croissant, cu atât este mai bun. Simțurile noastre iubesc grăsimea, este în instinctul nostru. Noi creștem din făină amestecată cu grăsime. Din această cauză copiii preferă cartofii prăjiți, dar nici noi nu putem să ne înșelăm instinctul”, a explicat nutriționistul Mihaela Bilic la Pro Tv.

MIhaela Bilic: Este o aroganță să mai puneți unt în croissant

„În momentul în care folosim croissantul, spre deosebire de pâine, nu mai puneți unt în sandviș. Este o aroganță să mai puneți unt în croissant. Din punct de vedere nutritiv, acesta înlocuiește și pâinea și untul. Este o chestiune de echivalență.”, a mai spus nutriționistul.

„Un cartof simplu are 90 de calorii, după ce se adaugă uleiul ajunge la 450 de calorii pe suta de grame. Grăsimea este esențială pentru dieta noastră, însă trebuie să fim extrem de zgârciți”, a mai spus Mihaela Bilic.

Greșeala majoră pe care o face toată lumea când prăjește CARTOFI. Crește riscul de CANCER

Alimentele bogate în amidon preparate la temperaturi foarte înalte pentru o perioadă lungă de timp, precum cartofii prăjiți intens, pot crește riscul de cancer în cazul persoanelor care le consumă în mod frecvent, scrie Realitatea.net, citând Reuters.

Potrivit Agenției guvernamentale pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA), o substanță numită acrilamidă, produsă atunci când alimentele bogate în amidon sunt prăjite, fripte sau coapte pentru o perioadă îndelungată de timp la temperaturi foarte înalte, poate crește riscul de cancer. FSA susține că pentru reducerea pericolului consumatorii ar trebui să gătească alimentele bogate în amidon la temperaturi scăzute și să le mănânce atunci când acestea au o tentă aurie, nu una maronie.

"Părerea generală în rândul cercetătorilor este că acrilamida are potențial cancerigen în cazul oamenilor", se arată în declarație. "Ca regulă generală, trebuie vizată o culoare aurie sau mai deschisă în timpul coacerii, prăjirii sau frigerii alimentelor bogate în amidon, precum cartofii, rădăcinoasele și pâinea", precizează FSA, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel