De ce lumina soarelui de dimineață este benefică

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Soarele de dimineață poate să ne ”încarce” într-un mod surprinzător.

Lumina blândă a soarelui de dimineață are un impact major asupra întregii zile, mulți simțind cum se ”încarcă” și au o stare generală mai bună decât în zilele înnorat, specifice sezonului rece.

Iată care sunt cele mai importante motive pentru a profita de expunerea la soarele de dimineață.

Sinteza vitaminei D

Lumina soarelui este o sursă naturală de vitamina D, iar expunerea la lumina soarelui de dimineață ajută pielea să producă această vitamină esențială.

Vitamina D este crucială pentru menținerea oaselor puternice, susținerea sistemului imunitar și promovarea sănătății generale.

Reglarea ritmurilor circadiene

Expunerea la lumina naturală, în special dimineața, ajută la reglarea ceasului intern al organismului sau a ritmurilor circadiene.

Acest lucru poate îmbunătăți calitatea somnului și poate contribui la un ciclu somn-veghe mai consistent și mai sănătos.

Îmbunătățirea stării de spirit

Expunerea la lumina soarelui declanșează eliberarea de serotonină, un neurotransmițător asociat cu reglarea stării de spirit și cu senzația de bunăstare.

Expunerea la lumina soarelui de dimineață a fost asociată cu reducerea simptomelor de depresie și a tulburărilor afective sezoniere (SAD).

Îmbunătățirea calității somnului

Expunerea la lumina naturală, în special dimineața, ajută la reglarea producției de melatonină, un hormon care joacă un rol esențial în ciclurile somn-veghe.

Expunerea constantă la lumina naturală în timpul zilei poate contribui la o mai bună calitate a somnului și la un model de somn mai regulat.

Niveluri crescute de energie

Expunerea la lumina soarelui poate contribui la creșterea vigilenței și a nivelului de energie prin suprimarea producției de melatonină, hormonul care induce somnul, și prin promovarea eliberării de cortizol, un hormon asociat cu starea de veghe.

Sănătatea ochilor

Lumina naturală este esențială pentru menținerea sănătății ochilor. Expunerea la lumina soarelui a fost legată de un risc redus de miopie și ajută la reglarea producției de melatonină, care este importantă pentru sănătatea ochilor.

Concentrare și productivitate îmbunătățite

S-a demonstrat că expunerea la lumina naturală îmbunătățește concentrarea, atenția și productivitatea. Acest lucru este deosebit de relevant în mediile de lucru sau de studiu în care indivizii pot petrece perioade îndelungate în interior.

Sistem imunitar stimulat

Nivelurile adecvate de vitamina D, care pot fi obținute prin expunerea la lumina soarelui, sunt asociate cu un sistem imunitar întărit.

Acest lucru poate ajuta organismul să se apere împotriva diferitelor boli și infecții.

Este important de reținut că, deși lumina soarelui de dimineață poate avea numeroase beneficii, este esențial să se practice siguranța solară pentru a preveni supraexpunerea și a minimiza riscul de deteriorare a pielii.

În general, se recomandă perioade scurte și regulate de expunere, iar în cazul în care se petrec perioade prelungite la soare trebuie folosită o cremă de protecție solară, recomandă Chat GPT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel