De ce merită să consumăm cătină? Care îi sunt beneficiile?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Cătina (Hippophae rhamnoides) este o plantă cunoscută pentru beneficiile sale nutriționale și medicinale!

Aceasta conține o gamă largă de substanțe bioactive, vitamine și minerale, ceea ce o face o alegere sănătoasă pentru consum. Iată câteva motive pentru care merită să consumăm cătină:

Bogată în nutrienți

Cătina este încărcată cu vitamine și minerale esențiale, precum vitamina C, vitamina E, vitamina A, vitamina K, vitaminele din complexul B, potasiu, calciu și magneziu.

Antioxidant puternic

Cătina conține antioxidanți care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, contribuind la prevenirea îmbătrânirii premature și a bolilor cronice.

Sprijin pentru sistemul imunitar

Datorită conținutului său ridicat de vitamina C și alte substanțe bioactive, cătina poate sprijini sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor.

Beneficii pentru sănătatea pielii

Uleiul de cătină este folosit în produse cosmetice și creme, datorită proprietăților sale hidratante și regeneratoare pentru piele.

Cătina albă - planta medicinală neexploatată din Deltă

Promovarea sănătății inimii

Cătina poate ajuta la menținerea sănătății inimii prin scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, contribuind astfel la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Susținerea sănătății digestive

De asemenea, cătina conține fibre alimentare care pot sprijini sănătatea sistemului digestiv și pot promova regularitatea digestiei.

Potențial antiinflamator

Anumiți compuși din cătină au demonstrat proprietăți antiinflamatorii, ceea ce poate contribui la reducerea inflamației în organismul uman.

Ajutor în gestionarea greutății

Datorită conținutului de fibre și a proprietăților sale nutritive, cătina poate juca un rol în menținerea senzației de sațietate și în gestionarea greutății corporale.

Efecte benefice asupra sănătății ochilor

Cătina conține vitamina A și carotenoizi, care pot contribui la sănătatea ochilor și la prevenirea problemelor de vedere.

Posibile beneficii anti cancerigene

Unele cercetări sugerează că acești compuși prezenți în cătină ar putea avea potențiale efecte anti cancerigene, dar mai sunt necesare studii suplimentare, pentru a confirma aceste efecte.

Este important să menționăm că, înainte de a adăuga cătina sau suplimente de cătină în dietă, ar fi bine să consulți un specialist în nutriție sau medicul tău, pentru a te asigura că este potrivită pentru condiția ta de sănătate și că nu interacționează negativ cu alte medicamente sau condiții medicale pe care le ai.

Îți recomandăm să citești și: CINCI sucuri delicioase detoxifiante pe care să le încerci și tu!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel