De ziua inimii: importanța pe care o au îmbrățișările pentru sănătatea noastră

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Îmbrățișările sunt reconfortante. Îi îmbrățișăm pe alții atunci când suntem emoționați, fericiți, triști sau încercăm să-i alinăm. Îmbrățișarea, se pare, este universal reconfortantă. Ne face să ne simțim bine. Și se pare că îmbrățișarea este dovedită a ne face mai sănătoși și mai fericiți.

Anual, la 29 septembrie, este celebrată Ziua Inimii (#WorldHeartDay), parte a unei campanii internaţionale pentru creşterea gradului de conştientizare a factorilor de risc ce duc la apariţia bolilor cardiace şi accidentului vascular cerebral. 

Potrivit oamenilor de știință, beneficiile îmbrățișării depășesc acel sentiment cald pe care îl ai atunci când ții pe cineva în brațe. Îmbrățișările reduc stresul arătându-ți sprijinul.

Când un prieten sau un membru al familiei are de-a face cu ceva dureros sau neplăcut în viață, dați-le o îmbrățișare. Oamenii de știință spun că oferirea unui sprijin unei alte persoane prin atingere poate reduce stresul persoanei care este mângâiată.

Într-un studiu realizat pe douăzeci de cupluri heterosexuale, bărbaților li s-au administrat șocuri electrice neplăcute. În timpul șocurilor, fiecare femeie a ținut brațul partenerului ei.

Cercetătorii au descoperit că părțile creierului fiecărei femei asociate cu stresul au arătat o activitate redusă, în timp ce acele părți asociate cu recompensele comportamentului matern au arătat mai multă activitate. Când îmbrățișăm pe cineva pentru a-l alina, aceste părți ale creierului nostru pot arăta un răspuns similar, arată Healthline.

Îmbrățișările te pot proteja împotriva bolilor

Îmbrățișările pot menține sănătatea, prin reducerea stresului. Într-un studiu realizat pe peşte 400 de adulți, cercetătorii au descoperit că îmbrățișările pot reduce șansele ca o persoană să se îmbolnăvească. Participanții cu un sistem de sprijin mai mare au fost mai puțin susceptibili la a se îmbolnăvi. Iar cei cu sistemul de sprijin mai mare care s-au îmbolnăvit au avut simptome mai puțin severe decât cei cu sistem de sprijin mic sau deloc.

Îmbrățișările îți pot stimula sănătatea inimii

Îmbrățișarea poate fi bună pentru sănătatea inimii tale. Într-un studiu, oamenii de știință au împărțit un grup de aproximativ 200 de adulți în două grupuri:

Un grup a avut parteneri romantici care s-au ținut de mână timp de 10 minute. Apoi a urmat o îmbrățișare de 20 de secunde.

Celălalt grup a avut parteneri romantici care au stat în tăcere timp de 10 minute și 20 de secunde. Persoanele din primul grup au prezentat reduceri mai mari ale nivelului tensiunii arteriale și ale ritmului cardiac decât al doilea grup. Conform acestor descoperiri, o relaţie afectivă poate fi bună pentru sănătatea inimii tale.

Îmbrățișările te pot face mai fericit

Citește continuarea articolului pe DC Medical.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel