Detalii neștiute despre TRANDAFIRI: ne schimbăm starea doar privindu-i, cum ne pot ajuta să ne vindecăm?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness

Trandafirii au fost studiați de oamenii de știință. Un studiu publicat în Science Direct, citat de cei de la DCMedical arată care sunt efectele vizualizării trandafirilor proaspeți asupra activității cortexului prefrontal, a activității nervoase autonome și a evaluărilor subiective ale relaxării psihologice.

Efectele fiziologice asupra activității cortexului prefrontal au fost determinate de spectroscopia în infraroșu, care a fost evaluată prin măsurarea concentrației de oxihemoglobină (oxi-Hb) în cortexul prefrontal stâng și drept; Efectele asupra activității nervoase autonome au fost evaluate prin măsurarea variabilității ritmului cardiac (HRV) și a ritmului cardiac. Metoda diferențială semantică modificată și profilul stărilor de dispoziție au fost utilizate pentru a determina evaluările subiective”, arată studiul.

Rezultatele studiului arată că vizualizarea trandafirilor induce o scădere semnificativă a concentrațiilor de oxi-Hb în cortexul prefrontal drept; o creștere semnificativă a percepțiilor de a se simți "confortabil", "relaxat", și "natural" și o îmbunătățire semnificativă a stării de spirit.

Trandafirii sunt o sursă de vitamine. Componentele benefice prezente în plantele de trandafiri sunt flavonoidele, antocianinele, terpenele și glicozidele. Trandafirii au proprietăți antioxidante, antidepresive, antiinflamatorii și anticancerigene. Vitaminele găsite în trandafir sunt vitamina E, vitamina D, vitamina C, vitamina A și vitamina B3, notează Live a Little Longer.

Uleiul de trandafir stimulează respectul de sine, încrederea şi forţa mentală, combinând în mod eficient depresia. Acesta pot fi foarte util în combaterea simptomelor depresiei şi anxietăţii. Ca antidepresiv, uleiul de trandafir poate fi administrat pacienţilor cu depresie severă.

În plus, uleiul esenţial de trandafiri poate să calmeze în situaţia în care ai o febră mare prin reducerea inflamaţiei. Poate fi de asemenea benefic şi în alte cazuri de inflamaţie cauzată de infecţia microbiană, indigestie sau deshidratare. Acest lucru poate duce la o reducere a condiţiilor asociate cum ar fi reumatismul, artrita, guta şi febra.

Studiile mai notează că uleiul esenţial de trandafir ameliorează eficient spasmele din sistemul respirator şi din intestine, precum şi spasmele musculare din diferite membre. De asemenea, ajuta la vindecarea convulsiilor, a traumatismelor musculare şi a crampelor.

Uleiul de trandafiri îmbunătăţeşte sănătatea gingiilor şi a rădăcinilor părului în timp ce tonifiază şi ridică pielea, contractează muşchii, intestinele şi vasele de sânge. Protejează împotriva pierderii precoce a dinţilor şi a părului, dezvoltarea ridurilor, pierderea fermităţii intestinelor şi a muşchilor zonei abdominale şi a membrelor asociate cu îmbătrânirea. Mai presus de toate, uleiul esenţial de trandafiri ajuta la stoparea fluxului de sânge de la răni şi tăieri prin contractarea vaselor de sânge.

Citește articolul complet și la ce anume te ajută ceaiul de trandafiri pe DCMedical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel