DIETA cu apă și semințe de chia. Rețeta genială și sănătoasă care induce rapid senzația de sațietate

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Dacă te chinui de mai mult timp să slăbești, fără niciun rezultat, trebuie să vezi asta.

Dacă te chinui să slăbești de ceva timp, dar nicio dietă nu te ajută, ți-am pregătit o nouă rețetă care sigur te va ajuta să pierzi în greutate sănătos.

Este vorba despre apa cu semințe de chia, despre care se spune că induce mai rapid senzația de sațietate, ceea ce înseamnă că vom mânca mult mai puțin sau chiar putem înlocui o masă cu această băutură.

Apa cu semințe de chia este noul trend printre trucurile de slăbit, iar pe termen lung, asta înseamnă slăbire, pentru că semințele se transformă într-un gel cu puține calorii și este foarte sățios.

În plus, băutura vine la pachet și cu un plus de energie și poate fi alternativa sănătoasă a unui mic dejun sau a unei gustări între prânz și cină, pentru că semințele de chia sunt bogate în fibre, minerale și vitamine, iar în limba mayașă "chia" înseamnă "putere", ceea ce oferă aceste semințe de mici dimensiuni pline de acizi grași omega-3 și antioxidanți.

Semințele de chia sunt o sursă excelentă de calciu și fosfor, fibre și mangan. Au un conținut ridicat de proteine, carbohidrați sănătoși, grăsimi esențiale, vitamine și minerale precum vitamina B, calciu, cupru, zinc, etc, potrivit viva.ro

Ingrediente:

500 ml apa rece

1 lingură semințe de chia

1 lingura zeama de lămâie

1 linguriță miere

câteva fructe de padure, optional

Mod de preparare:

1. Într-o sticlă cu apă rece pune o lingură de semințe de chia și amestecă bine.

2. Adaugă zeamă de lămâie, puțină miere și agita bine sticla, cu capacul pus.

Nu oricine poate consuma apa cu semințe de chia

Semințele de chia nu sunt nepotrivite în dietă în anumite situații.

În general, ele sunt ideale pentru mai multă energie, pentru un mic dejun rapid sau chiar pentru atleți, dar nu și pentru persoanele care iau medicamente pentru diverticulita colonului, pentru hipertensiune sau care au alergii la nuci sau semințe, potrivit csid.ro.

Înainte de consum este necesară o discuție cu medicul pentru a evita complicațiile, potrivit csid.ro

Experții susțin însă că dacă semințele de chia nu s-au înmuiat bine în apă pentru o perioadă de timp, undeva la 20 de minute și două ore, acestea se înghit greu, pot rămâne blocate și se pot extinde în timp. Este bine de reținut faptul că semințele de chia își măresc volumul de 10 ori mai mult odată intrate în contact cu lichide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel