Dionysos, zeul grec al plăcerii și fertilității. De ce se aseamănă cu semnul Săgetătorului?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
freepik.com
freepik.com

Săgetătorul poate avea legătură cu Dionysos, zeul vinului, al plăcerii, și al "nebuniei". 

Ce știm despre Dionysos? Acesta este un zeu important din mitologia greacă, asociat, de regulă, cu vinul, fertilitatea, teatrul, vegetația și festivitatea. Este fiul lui Zeus, regele zeilor și al lui Semele, o muritoare.

Zeița Hestia, cea care simbolizează armonia și viața de familie. Cu ce semn din zodiac o asemănăm?

Numele său este legat de ritualurile și festivitățile care implică un comportament extatic, dar și consumul de vin. Dionysos este adesea reprezentat cu o vie sau cu viță de vie. Aceasta simbolizează nu numai asocierea sa cu vinul, ci și aspectele sale legate de fertilitate și ciclurile naturii. De asemenea, este legat de ideea de renaștere și regenerare, deoarece vița de vie înflorește și produce rod în fiecare an.

Trebuie să știi că Dionysos a fost un zeu venerat în Grecia Antica, atât în procesiuni, cât și în teatru sau în diferite competiții sportive.  De asemenea, aspectul său dual, ca zeu al extazului și al violenței, este reflectat și în miturile sale. Este descris ca fiind un zeu jovial și jucăuș, dar care poate fi și brutal cu cei care îl resping sau îl insultă.

Acesta era reprezentat ca un tânăr frumos, înconjurat de vie și cu un pahar de vin în mână. Uneori, era portretizat și ca un conducător matur și înțelept sau ca un tânăr entuziast.

Mitologia greacă. Ce știm despre Poseidon, zeul mării și al oceanelor?

El a avut o naștere neobișnuită.

Mama sa, Semele, a fost incendiată de furia lui Zeus, care a fost convins să-și dezvăluie adevărata sa formă divină în fața ei. Zeus a salvat fătul nenăscut de la moarte și l-a purtat în coapsa sa până la maturitate. Miturile sale includ aventurile și diferitele călătorii, inclusiv călătoria sa în Infern, unde a reușit să-și recupereze mama și să o transforme într-o zeiță.

Dionysos este asociat des cu teatrul, în special cu teatrul antic grec. Festivalurile dionisiace, precum Dionysia, includeau competiții de tragedie și comedie în onoarea zeului. Este, de asemenea, legat de conceptul de catarsis, în ideea că teatrul ar trebui să ofere publicului o eliberare emoțională și spirituală printr-o experiență dramatică.

Cum se leagă semnul zodiacal al Săgetătorului cu Dionysos? 

Accesoriile acestui zeu grec erau coroana de iederă, o ceașcă de băut, precum și un toiag uriaș de fenicul, acoperit cu frunză de iederă și viță de vie.

Precum Dionysos, Săgetătorii sunt văzuți ca indivizi cinstiți, optimiști, filosofici, înțelepți, entuziaști. Totuși, pot fi și persoane un pic nesăbuite, lipsite de tact, dar cu o sete enormă de aventură.

Să nu uităm nici următorul aspect. Vedem Săgetătorii drept unii dintre cei mai amuzanți oameni din zodiac, motiv pentru care sunt mereu înconjurați de prieteni. Totodată, acești nativi sunt mari exploratori, dar și asumați când își iau riscuri, la fel cu zeul vinului. Deși pot fi monogami și loiali, Săgetătorii sunt recunoscuți pe scară largă ca semne ale "burlacului".

Poți să vezi și: APOLLO, Zeul Luminii și al Artelor. Ce cunoaștem despre el?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel