DOUĂ porții de avocado pe săptămână îți pot proteja inima

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Wellness
Sursă foto: Pexels (Matthias Oben)
Sursă foto: Pexels (Matthias Oben)

Inima, un organ vital nouă, poate fi protejată dacă adoptăm un regim alimentar echilibrat și integrăm în mesele noastre săptămânale...avocado!

Consumul de avocado poate reduce riscul de atac de cord atât la bărbați, cât și la femei, inclusiv atunci când este consumat în loc de unt, brânză sau carne procesată, a constatat un nou studiu citat de CNN

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, bolile cardiovasculare sunt principalele cauze de deces la nivel mondial, luând aproape 18 milioane de vieți în fiecare an. Numai în Statele Unite, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA transmite că bolile de inimă iau o viață la fiecare 36 de secunde.

Avocado reduce riscul de probleme cardiace

Consumul de cel puțin două porții de avocado pe săptămână a redus riscul de a avea un atac de cord cu 21% în comparație cu evitarea sau consumul rar de avocado. Cu toate acestea, nu a existat un beneficiu echivalent în reducerea riscului de accident vascular cerebral, potrivit studiului publicat miercuri în Journal of the American Heart Association.

O porție de avocado, care este considerat un fruct, a fost definită ca „½ avocado sau ½ cană de avocado și care cântărește aproximativ 80 de grame”, a scris autoarea studiului Lorena Pacheco, cercetător postdoctoral în departamentul de nutriție de la Harvard T.H. Chan School of Public Health din Boston.

„Deși niciun aliment nu este soluția pentru a avea o dietă sănătoasă în mod obișnuit, acest studiu este o dovadă că avocado are posibile beneficii pentru sănătate”, a declarat Cheryl Anderson, președintele Consiliului pentru Epidemiologie și Prevenție al Asociației Americane a Inimii, într-o declarație. Anderson nu a fost implicată în studiu.

Post negru 3 zile - iată ce se poate întâmpla

Postul este una dintre cele mai vechi practici din istoria omenirii. Utilizarea terapeutică a postului datează cel puțin din secolul al V-lea î.Hr., când medicul grec Hipocrate îl recomanda pacienților care prezentau anumite simptome de boli, scrie Realitatea.net. Există multe diete care promovează abținerea de la mâncare pentru o anumită de timp. 

Citește continuarea articolului pe DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel