După moartea reginei, India își cere înapoi diamantul Koh-i-noor. Bijuterii blestemate

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Stiri
sursă foto: adaptat după Facebook, British Monarchist League
sursă foto: adaptat după Facebook, British Monarchist League

La scurt timp după ce monarhul britanic Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață pe 8 septembrie, cuvântul „Koh-i-noor " a început să fie în tendințe pe canalele de Twitter ale indienilor.

Este o referire la una dintre cele mai faimoase pietre prețioase din lume. Diamantul Koh-i-noor este doar una dintre cele 2.800 de pietre încrustate în coroana realizată pentru mama Elisabetei, cunoscută sub numele de Regina Mamă - dar briliantul oval de 105 carate este proverbiala bijuterie din coroană (crown jewel).

În India, acesta este renumit pentru modul în care a fost achiziționat de britanici.

Istoria Koh-i-noor 

Atunci când a fost extras din mină, în ceea ce astăzi este cunoscut sub numele de Andhra Pradesh, în timpul dinastiei Kakatiyan din secolele XII-XIV, se credea că avea 793 de carate netăiat. Cea mai veche atestare a posesiei sale plasează nestemata în mâinile mogulilor în secolul al XVI-lea. Apoi, persanii au pus mâna pe el, iar apoi afganii. Maharajahul sikh, Ranjit Singh, l-a adus înapoi în India după ce l-a luat de la liderul afgan Shah Shujah Durrani. A fost apoi achiziționat de britanici în timpul anexării Punjabului. Compania Indiilor de Est a intrat în posesia pietrei la sfârșitul anilor 1840, după ce l-a forțat pe Maharajahul Dunjeep Singh, în vârstă de 10 ani, să renunțe la pământurile și posesiunile sale.

Compania a prezentat apoi piatra prețioasă reginei Victoria. Prințul Albert, consortul ei, a cerut ca aceasta să fie șlefuită și a fost montată în coroanele reginelor Alexandra și Maria, înainte de a fi așezată în coroana reginei-mamă în 1937.

Regina Mamă a purtat coroana la încoronarea fiicei sale în 1953. De atunci, Koh-i-noor se numără printre bijuteriile coroanei britanice, dar guvernele din Iran, Afganistan, Pakistan și India revendică diamantul. Citiți în continuare despre istoria și revendicarea diamantului pe DC Business.com

Trei dintre cele mai cunoscute bijuterii blestemate ne atrag atenția prin istoria lor încărcată de evenimente nefaste. Este vorba despre diamantul Kooh-i-Noor, putând fi tradus ca „Muntele de Lumină”, unul dintre cele mai mari diamante din lume, dar și o coroană care pornește din sânul familiei regale britanice și sfârșește prin a nimici dinastia Hesse, și nu în ultimul rând, un diamant cu nume de speranță care aduce exact opusul. 

Acest diamant își începe povestea în Asia. Au curs râuri de sânge pentru el și s-a spus că ar aduce ghinion oricărui bărbat care l-ar purta. În prezent este ținut alături de alte bijuterii ale coroanei în Turnul Londrei. Nici membrii familiei regale nu văd acest diamant prea des. Se spune că aduce necazuri, greutăți, multă durere. Toate reginele Marii Britanii care l-au purtat și-au îngropat bărbatul și cel puțin un copil, spun cei de la thecourtjeweller.com. Regina Elisabeta a II-a a refuzat să poarte acest diamant, invocând motive diplomatice, având în vedere că există controverse cu privire la intrarea în posesie a acestuia. 

Coroana „Strawberry Leaf” 

Se spune că oricine îndrăznește să poarte această coroană, va fi blestemat. Continuarea aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel