Elemente esenţiale vieţii, descoperite pe un asteroid. „Elemente de bază ale vieţii de pe Pământ s-ar fi putut forma în medii spaţiale”

Autorul articolului: Astrosens Team | Dată: 10 iun, 12:34 | Categorie: Stiri
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Prezenţa aminoacizilor, elemente de bază ale vieţii pe Pământ, a fost descoperită în eşantioane de materie prelevate de pe un asteroid de o sondă spaţială japoneză în 2019, conform unui studiu ştiinţific japonez publicat vineri, informează AFP. 

Aceşti aminoacizi şi alte materii organice provenind de pe asteroidul Ryugu 'ar putea oferi indicii despre originea vieţii pe Pământ', indică acest studiu realizat de cercetători conduşi de Universitatea din Okayama (vestul Japoniei).

'Descoperirea aminoacizilor capabili să formeze proteine este semnificativă, deoarece Ryugu nu a fost expus biosferei Pământului, spre deosebire de meteoriţi', potrivit acestui studiu. Prin urmare, 'detectarea lor dovedeşte că cel puţin unele dintre aceste elemente de bază ale vieţii de pe Pământ s-ar fi putut forma în medii spaţiale', a adăugat aceeaşi sursă. Cercetătorii au precizat că au identificat 23 de tipuri diferite de aminoacizi în 5,4 grame de eşantioane de rocă şi praf de culoare neagră colectate pe Ryugu de sonda japoneză Hayabusa-2, a cărei capsulă a revenit pe Pământ, la sfârşitul anului 2020 cu încărcătura preţioasă, după o misiune de şase ani. Descoperit în 1999, asteroidul Ryugu ('Palatul dragonului' în japoneză) este situat la peste 300 de milioane de kilometri de planeta noastră şi are mai puţin de 900 de metri în diametru. Oamenii de ştiinţă estimează că o parte din materia asteroidului a fost creată la aproximativ cinci milioane de ani după naşterea sistemului nostru solar şi nu a fost expusă la temperaturi de peste 100 de grade Celsius. Potrivit unui alt studiu publicat joi în jurnalul ştiinţific american Science, materia preluată de pe Ryugu are 'o compoziţie chimică care seamănă mai mult cu cea a fotosferei Soarelui' decât cu cea a meteoriţilor. Eşantioanele de pe Ryugu 'ne dau motive să credem că aminoacizii au fost aduşi pe Pământ din spaţiu', a confirmat Kensei Kobayashi, astrobiolog şi profesor emerit la Universitatea Naţională din Yokohama, intervievat de AFP. Potrivit unei alte teorii, aminoacizii au fost creaţi în atmosfera timpurie a Pământului prin intermediul fulgerelor.

Astrologia nu este doar urmărirea planetelor - urmărim și mișcarea asteroizilor pe cer. Așa este, asteroizii sunt, de asemenea, o parte din harta natală. Și o serie de asteroizi numiți după zeițele antice romane și grecești sunt deosebit de importante, precum Juno. Numit după zeița căsătoriei și protectorul femeilor, plasarea acestui asteroid în harta natală explică ceea ce cauţi într-un partener şi ce doreşti de la relaţii pe termen lung. Înțelegerea acestui aspect din astrogramă te poate ajuta să ai parteneriate mai sănătoase. 

Poţi descoperi unde este plasat Juno în harta ta natală utilizând un calculator gratuit pentru astrograme care include şi unde sunt plasaţi asteroizii. Semnul zodiacal în care se află Juno poate descrie energia generală și natura de care ai nevoie într-un parteneriat serios. Aproape s-ar putea spune că îl dezvăluie pe acel cineva perfect de care ai nevoie în viaţa ta - dar pe măsură ce se desfășoară toate relațiile, nimic nu este perfect. Este important să înţelegi toate aspectele plasamentului pentru a găsi un partener care să se potrivească cu adevărat pentru tine.

sursa: AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Ana Alecu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play