Era aurului se află la final. În ce să investești

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

O bancă de renume mondial a prezis sfârșitul erei aurului. 

Bitcoin ar putea depăși cota de piață a aurului în 2022, a spus un analist Goldman Sachs într-o notă de cercetare adresată clienților, deoarece criptomonedele și activele digitale cresc în preț și atrag din ce în ce mai mult interesul investitorilor, scrie RT.

Conform unei liste de predicții pentru 2022 a analistului băncii Zach Pandl, Bitcoin va acapara „cel mai probabil” o parte mai mare din fonduri în anul viitor decât procentul actual de 20%, care a fost calculat comparând capitalizarea de piață a criptomonedei de 700 de miliarde de dolari cu aurul, ce reprezintă aproximativ 2,6 trilioane de dolari în investiții globale. Dacă prețul Bitcoin depășește 100.000 USD per monedă, acesta ar asigura o cotă de piață de 50%, se arată în notă.

Bitcoin, considerat un depozit de valoare

„Bitcoin-ul poate avea aplicații dincolo de un simplu depozit de valoare – iar piețele activelor digitale sunt mult mai mari decât Bitcoin – dar credem că compararea capitalizării sale de piață cu aurul poate ajuta la stabilirea unor parametri pentru rezultate plauzibile pentru randamentele Bitcoin”, a scris Pandl.

Termenul „depozit de valoare” se referă la activele care sunt capabile să își păstreze valoarea pentru o perioadă lungă de timp fără a se deprecia, cum ar fi metalele prețioase sau anumite valute.

Valoare de șase cifre în 2022?

Conform datelor Coindesk, Bitcoin se tranzacționa la prețul aproximativ de 46.456 de dolari miercuri, la ora 14:00 GMT. Cea mai mare criptomonedă din lume după capitalizarea pieței a avut un an dificil în 2021, prețul scăzând de la aproximativ 60.000 de dolari în aprilie până la aproape 30.000 de dolari în iulie, înainte de a atinge un maxim istoric de aproximativ 69.000 de dolari în noiembrie. 

Criptomoneda s-a luptat să depășească valoarea de referință de 50.000 de dolari în ultimele săptămâni, după ce a scăzut brusc în decembrie. Cu toate acestea, cripto-entuziaștii și analiștii de piață sunt optimiști cu privire la viitorul monedei, multe predicții exprimând că Bitcoin va atinge prețul de șase cifre mult așteptat cândva în 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel