Festivalul de Film de la Cannes: A fost întins covorul roşu pentru cea de-a 75-a ediţie

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
sursă: Pexels.com, Sergio Souza
sursă: Pexels.com, Sergio Souza

Iată că Festivalul de Film de la Cannes ajunge la cea de-a 75-a ediție, deschizându-se marți, 17 mai, cu producția francezului Michel Hazanavicius, o comedie.

Cannes, 17 mai: pregătirile pentru startul oficial al ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Cannes sunt în mare parte finalizate, covorul roşu fiind întins marţi în faţa Palatului Festivalurilor, informează agenţia DPA.

Peste tot în oraşul francez existau marţi indicii că unul dintre cele mai importante festivaluri de film din lume este pe cale să înceapă. Pereţii magazinelor şi străzile erau împânzite de afişe de film, iar o instalaţie 'Top Gun' de mari dimensiuni a fost ridicată în faţa Grand Hôtel - o cască uriaşă de aviator ce face referire la una dintre cele mai aşteptate proiecţii ale festivalului.

Miercuri seară, Tom Cruise este aşteptat să prezinte pe Croisette pelicula 'Top Gun: Maverick', continuarea filmului cult din 1986.

Festivalul se deschide marţi seară cu producţia 'Coupez!' ('Final Cut'), în regia cineastului francez Michel Hazanavicius, o comedie a cărei acţiune este plasată într-o fabrică dezafectată unde se toarnă un film cu zombi, cu buget redus, iar lucrurile scapă de sub control.

În prima zi a festivalului este aşteptat, de asemenea, actorul, producătorul şi regizorul american Forest Whitaker în vârstă de 60 de ani, premiat cu Oscar. El va fi recompensat cu trofeul Palme d'Or de Onoare pentru cariera sa 'strălucită', precum şi pentru discretul său angajament umanitar, după cum au anunţat organizatorii la începutul acestei luni.

Whitaker îşi va prezenta la Cannes filmul 'For the Sake of Peace', despre determinarea tinerilor bărbaţi şi femei din Sudanul de Sud care refuză să renunţe să lupte pentru pace. Festivalul de Film de la Cannes, ajuns la ediţia aniversară cu numărul 75, are loc în perioada 17-28 mai.

sursa: AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel