Gândește ca Gandhi! Cele mai importante principii pentru a schimba lumea

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Astăzi se împlinesc 75 de ani de la moartea lui Mahatma Gandhi, cunoscut de indieni ca "părintele națiunii". Iată ce credea marele Ghandi despre modul în care putem schimba lumea!

Mahatma Gandhi (pe numele real Mohandas Karamchand Gandhi) a fost avocat, politician, activist social şi lider al mişcării naţionaliste indiene împotriva britanicilor.

Acesta este apreciat la nivel internaţional pentru doctrina sa de protest nonviolent, în realizarea progresului politic şi social. Până la asasinarea sa, în 1948, viaţa şi învăţăturile lui i-au inspirat pe activişti, inclusiv pe Martin Luther King Jr. şi Nelson Mandela, conform Agerpres.

Mahatma Gandhi a lăsat în urmă multe învățături, pe care dacă le-am aplica, am fi, probabil, mult mai fericiți. Printre învățăturile sale, Gandhi s-a gândit și la un set de reguli pentru a schimba lumea în bine.

1. Schimbă-te - Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume

Schimbându-te pe tine, se schimbă felul în care simți și acțiunile pe care le faci. Schimbându-te pe tine, îți schimbi reacțiile și poți avea reacții diferite la aceleași lucruri. Atunci când vrei să schimbi lumea din jurul tău, neschimbându-te pe tine, nu rezolvi nimic. Lumea se schimbă, dar tu vei fi același și vei avea aceleași surse de energie negativă.

2. Tu deții controlul - Nimeni nu mă poate răni fără permisiunea mea

Cum te simți și cum reacționezi depinde în totalitate de tine. Desigur, există anumite reacții considerate normale. Dar cam atat. Îți poți alege gândurile, reacțiile și emoțiile cu privire la aproape orice. Nu mereu și nu instantaneu. Sunt momente în care nu îți dai seama. Ceea ce-i important este că trebuie să realizezi că tu deții controlul și dacă îți faci din asta o obișnuință, atunci viața ta va fi mai frumoasă și mai suportabilă.

3. Iartă și uită

Un om slab nu iartă niciodată. Iertarea este un atribut al oamenilor puternici/ Ochi pentru ochi va duce în cele din urmă la orbirea oamenilor

Să combați răul cu rău, nu ajută pe nimeni. Tu îți controlezi reacțiile. Dacă înveți asta, atunci poți reacționa într-o manieră care să-ți fie ție și celorlalți de ajutor. Dacă îți petreci timpul fiind prost-dispus de o întâmplare din trecut, înseamnă că lași pe altcineva să îți controleze emoțiile.

După ce ai iertat, te eliberezi de aceste ”cătușe” și te poți concentra la prezent sau la următorul lucru important din viața ta.

4. Dacă nu faci nimic, nimic nu o să ți se întâmple - Un gram de practică face mai multe decât o tonă de teorie

Citind foarte mult, îți aduce învățătură. Dar învățătura nu este bună la nimic, dacă nu o pui în practică. Poate ai impresia că cu cât citești mai multe cu atât avansezi mai mult, dar doar studiind stai pe loc. 

Vezi și: Exerciții de putere: Schimbarea emoțiilor. Explicațiile psihologului Alexandru Pleșea

Vezi continuarea pe Dc News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel