Icre negre, icre de știucă sau de somon. Bilic: Nu le înecați în ulei. Valoarea calorică este năucitoare

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Fotografie creată de Askar Abayev, de la Pexels
Fotografie creată de Askar Abayev, de la Pexels

Cum să ne bucurăm de calitățile nutritive ale unui produs de excepție? Iată ce spune nutriționistul Mihaela Bilic despre icrele negre, icrele de știucă sau de somon. 

Recent, nutriționistul Mihaela Bilic a atras atenția asupra faptului că icrele nu trebuie înecate în ulei. „Mâncați-le cu lingurița!”, a spus ea. 

„După modelul salatei de vinete, la români salata de icre înseamnă de fapt o maioneză cu mult ulei. Recunosc că până acum și eu mâncam icrele la fel, frecate cu mult ulei și dacă se poate și cu adaos de griș, ca să nu fie grețoase.

Care este rolul uleiului în rețetă? Să le înmulțească! Din 2 linguri de icre de știucă și jumătate de litru de ulei rezultă un castron de salată de icre… are gust de pește, dar bobițele sunt înecate în ulei, iar valoarea calorică este năucitoare.”, a declarat Mihaela Bilic.

„Aveți nevoie de o felie de pâine prăjită și un pic de unt”

„Dacă tot vrem să ne bucurăm de calitățile nutritive ale unui produs de excepție, sfatul meu este să să mâncați puțin și bun! Indiferent că e vorba de icre negre, icre de știucă sau de somon, aveți nevoie de o felie de pâine prăjită și un pic de unt. Fiecare linguriță este o esență de gust și de sănătate ce merită savurată ca atare.”, a mai spus nutriționistul.

CITEȘTE ȘI: Stil de viață sănătos. Bilic: Câteva ajustări bine alese sunt suficiente

Nutriționistul Mihaela Bilic a propus "câteva ajustări" pentru cei care vor "curățenie" în stilul de viață. "Nu e nevoie să vă schimbați radical stilul alimentar.", a punctat Bilic. 

"Fiecare început de an vine cu obiective noi, iar capitolul alimentație nu face excepție. Simțim nevoia să schimbăm ceva, să ne organizăm mai bine, să facem “curățenie” în stilul de viață. Ori tocmai aici, la capitolul reguli, am câteva sugestii pentru voi. Nu e nevoie să vă schimbați radical stilul alimentar, câteva ajustări bine alese sunt suficiente ca să obțineți rezultate. Cu condiția să fiți perseverenți și să le aplicați tot anul.", a scris Mihaela Bilic pe Facebook. 

Obiectivele propuse de nutriționistul Mihaela Bilic:

"Creșteți consumul de-leguminoase de tipul fasole boabe, mazăre, linte, năut de minim 2 ori pe săptămână-produse locale, indiferent că sunt proaspete sau congelate-legume și fructe de sezon, inclusiv oleaginoase autohtone gen nuci-mâncare gătită în casă, ideal gătită umed (cu un pic de sos, înăbușită sau la cuptor)", a scris, printre altele, Mihaela Bilic. 

Citește mai mult AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel