Igiena personală: care sunt produsele de nelipsit din trusa ta?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
Freepik.com
Freepik.com

Ca să menții corpul sănătos și frumos, ar fi bine să ții cont de o igienă personală corespunzătore. Deși rutina de îngrijire poate să difere, de la o persoană la alta, sunt câteva produse de nelipsit. Află care sunt!

Iată ce nu trebuie să lipsească din propria trusă:

1. Șervețelele umede și uscate. Deși sunt banalizate, vorbim despre produse foarte practice, care își dovedesc eficiența în igiena personală. Asigură-te că le ai tot timpul cu tine, fie că porți genți încăpătoare sau rucsacuri de dimensiuni mici. Pe lângă șervețelele uscate, cele umede sunt disponibile într-o mulțime de arome și sunt utile dacă vrei să-ți cureți mâinile fără să te folosești de apă.

2. Gelul antibacterian

Dacă șervețele umede nu sunt suficiente sau nu ai loc să iei cu tine un pachet voluminos, mizează și pe folosirea gelului antibacterian. Poate că ești afară și nu ai unde să te speli pe mâini sau ai mâncat ceva și vrei să scapi de mirosul intens de alimente. Gelul antibacterian merită să facă parte din trusa ta de îngrijire, mai ales că înlătură microbii și oferă o protecție optimă.

3. Deodorantul

Este musai ca trusa ta de igienă să conțină și un deodorant pe care să-l folosești după baie sau atunci când dorești să reîmprospătezi pielea. Verifică de fiecare dată etichetele și optează pentru deodorantul care ți se potrivește cel mai bine. De regulă, specialiștii spun să evităm deodorantele pe bază de aluminiu sau alcool, deoarece pot usca excesiv pielea.

4. Pasta de dinți

În mod cert, îți dorești o dantură perfectă. De aceea, trebuie să iei în calcul și importanța igienei dentare. Ai auzit deja că specialiștii recomandă să ne spălăm pe dinți de trei ori pe zi sau de câte ori simți că este nevoie. În funcție de preferințele tale, poți să găsești o varietate de oferte.

În prezent, cele mai populare paste de dinți sunt cele cu efect de albire, concepute și pentru fumători sau pastele de dinți pe bază de fluor, care pot împiedica apariția cariilor și au o acțiune eficientă împotriva tartrului. De asemenea, poți achiziționa paste de dinți mentolate, cu ceai verde sau cu ingrediente naturale.

5. Apa de gură

Poți continua igiena dentară dacă folosești și apă de gură, în afară de pasta de dinți obișnuită. Include în trusa de îngrijire și apă de gură, pe care o poți selecta în funcție de preferințe sau de afecțiunile tale specifice. Există apă de gură cu efect de albire, apă cu efect antiinflamator sau apă de gură care previne parodontoza.

Îți recomandăm și: Ai păr uscat sau deteriorat? Iată cum poți să-l îngrijești în anotimpul rece

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel