Încălțămintea în sarcină. Cum alegi cele mai potrivite perechi?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
pexels.com
pexels.com

Indiferent de modelul preferat, pantofii purtați de femeile însărcinate trebuie să fie în primul rând, comozi. De asemenea, se recomandă evitarea modelelor cu toc, în special în ultimul trimestru de sarcină, pentru că centrul de greutate se schimbă și picioarele se umflă considerabil.

Probabil te întrebi cum să alegi încălțămintea când ești însărcinată, ca să se potrivească stilului tău vestimentar și să fie comodă, în funcție de anotimp.

Există niște criterii de care poți să ții cont, pentru a purta încălțări la modă, dar comode și lejere.

Unul dintre cele mai importante criterii în alegerea încălțămintei de gravidă este chiar talpa. Ea trebuie să fie joasă, astfel încât să mergi comod sau să aibă măcar o platformă, care să-ți asigure stabilitatea pe tot parcursul zilei.

Un alt criteriu demn de luat în seamă este calitatea, de aceea este recomandat să alegi încălțăminte din materiale moi. Pentru că picioarele se pot umfla în special în ultimul trimestru de sarcină, cumpără încălțăminte cu jumătate de număr mai mare și evită sistemele complicate de prindere, care te pot strânge, incomoda sau chiar răni.

Părinți: 5 strategii de gestionare a furiei pentru a te ajuta să te calmezi

Încălțămintea de vară pentru femei gravide

Dacă vara obișnuiai să porți pantofi sau sandale cu toc amețitor, în timpul sarcinii pot deveni o oarecare provocare. Totuși, nu te îngrijora prea mult! Mizează pe o pereche de pantofi cu platformă sau pentru încălțăminte cu toc mic, de maximum 5 cm.

Pentru că picioarele pot să crească aproximativ jumătate de număr în timpul sarcinii, în funcție de dietă sau de retenția de apă, există numeroase soluții pentru tine.

Poți fi la fel de elegantă în sezonul cald cu ajutorul unei perechi de sandale fără toc sau cu un toc mic. Încălțămintea pentru vară trebuie să fie ușoară și comodă, cu talpă subțire, să se potrivească la orice ținută. 

La fel de potriviți sunt și balerinii.

Ela Crăciun, 10 sfaturi pentru proaspetele mămici. Cele mai mari provocări din primul an de maternitate și cum să le faci față

Încălțămintea de iarnă pentru femei gravide

În sezonul de toamnă-iarnă, din colecția de pantofi nu trebuie să lipsească modelele Oxford, care sunt potrivite atât pentru ținute office, cât și pentru cele casual.

Există și firme de încălțăminte care produc modele speciale pentru femeile însărcinate, ușor de purtat și ajustabile.

Alege încălțăminte cu material elastic în partea de sus, deoarece fermoarul se poate rupe atunci când picioarele se umflă.

Vezi și: Cum te îmbraci când ești însărcinată? Trucuri vestimentare pentru gravide

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel