Învață patru replici pe care să le ai pregătite pentru cei care te manipulează emoțional

Autorul articolului: Elena Airini |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
sursă: Pexels.com, Eren Li
sursă: Pexels.com, Eren Li

Te-ai săturat să fii manipulat emoțional de oameni care pur și simplu profită de pe urma ta și apoi te lasă și cu un gust amar? Poate ar fi momentul perfect să schimbi ceva, profită de energia și curajul pe care ți le aduce în viața ta intrarea lui Marte în Berbec și rupe relațiile toxice care nu te mai duc nicăieri. 

Cum să faci ca să nu mai fii manipulat, avem patru replici pentru tine:

1. NU!

Învață să spui „nu”. Probabil că ai auzit asta de multe ori, dar ai și încercat să o faci fără să îți mai explici motivele? Fără să te mai justifici atât de tare? Unii oameni chiar nu merită să primească explicații. Când vor ceva de la tine și încep să îți prezinte lucrurile într-o anumită lumină pentru ca apoi să observi că nu vor decât să îți ceară ceva, pur și simplu spune-le „NU” clar și răspicat. Ai dreptul să ai motivele tale personale pentru a refuza ceva. 

2. NU ÎMI PASĂ!

Cei care te manipulează cred că doar părerile lor sunt importante și, de altfel, sunt singurele corecte.Pentru că sunt manipulatori știu sau cred că știu să le și impună celorlalți, să îi facă să creadă că doar ei sunt cei care dețin adevărul absolut. Ce poți să faci în cazul ăsta? Pur și simplu să le spui că nu îți pasă.  O să obții o privire confuză și cel puțin un minut de tăcere.

3. ÎMI PARE RĂU PENTRU TINE...

O altă opțiune excelentă pentru a pune cu botul pe labe o persoană care încearcă să te manipuleze emoțional în fel și chip este să îi spui că îți pare rău pentru el sau ea și pentru felul în care își pierde timpul. Acestor narcisiști li se pare că sunt superiori, că sunt și isteți și că merită toată admirația celorlalți. Când va auzi că nu stârnește decât milă s-ar putea să facă niște pași înapoi. 

4. NU AM TIMP DE AȘA CEVA.

Tot legat de faptul că manipulatorii care profită de emoțiile noastre sunt și narcisiști, avem și replica „nu am timp de asta” care se reduce la „nu am timp să fiu manipulat” până la urmă. Tacticile unei astfel de persoane se pot lovi foarte ușor de zidul problemei cu timpul, până la urmă, toți ar trebui să ne prețuim timpul și să îl valorificăm. 

Dacă ai ajuns până aici și s-ar putea să îți dai seama că tu ești cel care manipulează, atunci avem un sfat și pentru tine. Ne apropiem de evenimentul astrologic al Lunii Noi în semnul Gemenilor. Ce spune ea? Spune să îți schimbi perspectiva, să privești lucrurile și altfel să înveți și de la cei care înainte ți s-ar fi părut nedemni și inferiori, să înțelegi că lucrurile nu sunt mereu așa cum par și să încerci și alt tip de abordare.

Fiind în sextil cu Jupiter și cu Marte, veți primi sprijin, ajutor, veți avea și curajul de a începe ceva. Mercur, guvernatorul Gemenilor este în Taur și în careu cu Saturn. E posibil să ni se pară că lucrurile sunt făcute doar în alb și negru, însă ar trebui să încercăm să vedem toate perspectivele. 

Este o perioadă bună în care să avem intenții, să începem lucruri noi. E o chestie legată de atitudine. Putem să începem lucruri, putem să ne schimbăm starea, percepția. E cazul să învățăm și alte variante, să acceptăm că putem avea realități diferite, percepții diferite. Mai multe sfaturi pentru toate zodiile chiar aici!

Sursă articol: Canalul de YouTube Psych2Go

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel