11 iunie - Ziua mondială a ginului și a vinului rose

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Dacă tot avem tranzitul lui Venus în Taur, să vorbim și de plăcerile vieții. 

Băuturile spirtoase distilate există de foarte mult timp şi toate au o istorie bogată, care acoperă originile uneori misterioase ale utilizării lor. În timp ce băuturile spirtoase au fost folosite de mult timp în scopuri medicinale, doar una singură a fost folosită la început doar ca medicament, nelipsind apoi din amestecuri pentru prepararea unora dintre cele mai importante medicamente, în special pentru a le îmbunătăţi gustul. Această băutură delicioasă şi fină este distilată din fructele arborelui de ienupăr şi îşi are originile într-o băutură mai veche din Danemarca, cunoscută sub numele de Jenever. Istoria Zilei mondiale a ginului a început în 2009, în urma eforturilor unui pasionat cunoscător de gin, Neil Houston. Acesta era deja un mare fan al ginului, dar dorea să găsească o modalitate de a aduce această băutură la mai mulţi oameni, astfel încât aceştia să se poată bucura de ea. Împreună cu Emma Stokes alias Gin Monkey, o altă mare fană a cocktailurilor de toate felurile şi cunoscătoare a băuturii pe bază de ienupăr, a făcut echipă pentru a lansa prima Zi mondială a Ginului în Birmingham, ca o modalitate de a populariza un gin bar. În 2010, au lansat un eveniment similar la Londra şi de atunci sărbătoresc în fiecare an această băutură pe bază de ienupăr, iar sărbătoarea s-a extins şi în alte ţări. În prezent, responsabilii organizează o gamă largă de evenimente - de la degustări la conferinţe despre originile băuturii. De asemenea, figuri proeminente asociate cu această zi organizează cursuri de măiestrie, în cadrul cărora participanţii învaţă cum să prepare băuturi. Există chiar şi cursuri profesionale în cadrul cărora barmanii îşi pot îmbunătăţi nivelul de pregătire. Ziua mondială a ginului (#WorldGinDay), care are şi o pagină propie de internet,este sărbătorită în a doua sâmbătă din iunie.

 Ziua vinului rose (#RoseDay), sărbătorită în a doua sâmbătă din iunie, a fost iniţiată de casa suedeză de vinuri rose Bodvar pentru a aduce un omagiu acestui vin glorios de vară. Vinul face parte din istoria omenirii de foarte mult timp şi, de-a lungul istoriei sale, a ajuns să includă multe vinuri şi tehnici diferite legate de crearea sa. Printre aceste vinuri se numără emblematica şampanie, vinurile roşii, vinurile albe, vinurile de Porto, hidromelul (care, din punct de vedere tehnic, este un vin de miere) şi, bineînţeles, vinul rose. Momentul exact în care băutura a fost preparată pentru prima dată este încă necunoscut, deoarece, cu mult timp în urmă, multe dintre cele mai cunoscute vinuri roşii erau de obicei de culoare roz. Acest lucru se datorează faptului că tehnicile folosite pentru a face vinuri mai închise la culoare nu erau practicate pe scară largă. Vinul de culoare rozalie este obţinut din soiuri roşii, cojile fiind lăsate la fermentat pentru o scurtă perioadă de timp, de până la 24 de ore. Creat din soiuri de struguri roşii şi după tehnologia de producere a vinurilor albe - vinul rose este considerat un paradox. Izvoarele istorice mărturisesc că băutura fină de culoare trandafirie a apărut în perioada Imperiului Roman, iar în zilele noastre a devenit 'vinul vedetă' al tuturor petrecerilor. Băutura trandafirie are gusturi diferite, cel mai des fiind întâlnite cele fructate, de flori, citrice, proaspete şi răcoritoare.

Sursă: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel