5 octombrie - Ziua profesorilor, a berii canadiene şi Ziua Mondială James Bond

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Tu îți mai aduci aminte care era profesorul tău preferat?

Ziua profesorilor

Ziua profesorilor (#TeachersDay) este sărbătorită la 5 octombrie şi îşi propune îşi propune să ridice nivelul de conştientizare cu privire la importanţa rolului pe care profesorii îl îndeplinesc în orice societate. Aceştia îşi dedică vieţile, de multe ori primind un salariu foarte mic, pentru a-şi lăsa amprenta asupra modului în care copiii învaţă şi cresc, devenind adulţii care vor duce mai departe societatea. Profesorilor le-au fost dedicate mai multe zile, în diferite părţi ale globului. Această idee a câştigat popularitate încă din secolul XIX când importanţa dascălilor pentru societate a început să fie conştientizată la scară largă pe glob. Pornind de la aceste premise, UNESCO a proclamat ca Ziua Mondială a Profesorilor să fie sărbătorită în fiecare an la 5 octombrie, începând cu anul 1994, iar în prezent această zi este sărbătorită în peste 100 de ţări.

Ziua berii canadiene

Tot în data de 5 octombrie este sărbătorită şi berea canadiană (#CanadianBeerDay), iar împreună cu această populară băutură, poate cea mai populară din lume, este sărbătorită şi industria canadiană a berii. Iubitorii de bere aflaţi pe teritoriul Canadei pot participa la numeroase evenimente organizate de comunitatea berarilor canadieni. Conform site-ului Canadian Beer Day, 'aceasta este o zi în care sărbătorim berea canadiană şi pe cei care o prepară, o vând, o distribuie, o servesc şi o beau'. Deci, nimeni nu este lăsat pe dinafară. Primele izvoare istorice care menţionează berea preparată în Canada datează din anul 1646, când un călugăr iezuit din teritoriul denumit pe atunci Noua Franţă, a început să facă bere. Cea mai veche fabrică de bere din Canada şi de pe întreg continentul nord-american este Molson, deschisă în 1786. Molson este şi cea de-a doua cea mai veche companie deschisă în Canada. În prezent, Canada ocupă locul 20 în topul mondial al consumului de bere pe cap de locuitor. Ediţia din 2019 a Zilei berii canadiene a fost primul eveniment dedicat exclusiv promovării industriei canadiene a berii şi s-a desfăşurat la o berărie din Saskatoon.

Ziua Mondială James Bond

Ziua Mondială James Bond (#JamesBondDay) îl sărbătoreşte pe cel mai cunoscut personaj al filmelor de acţiune şi spionaj. Acest personaj a fost lansat în seria de cărţi semnată de scriitorul britanic Ian Fleming, primul volum al seriei văzând lumina tiparului în 1953. În 1962 începe seria ecranizărilor după deja popularele cărţi de spionaj ale lui Fleming, prima producţie cinematografică din acest univers fiind 'Dr. NO'. Cincizeci de ani mai târziu după primul film al seriei a fost înfiinţată Ziua Mondială James Bond. De-a lungul timpului, personal James Bond a fost interpretat de actori celebri precum Roger Moore, Pierce Brosnan sau Sean Connery.AGERPRES/(AS - editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel