Îți amâni tot timpul sarcinile? Suprastimularea este un factor care contribuie enorm!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Te-ai întrebat vreodată de ce amâni sarcinile la nesfârșit? Este timpul să-ți schimbi perspectiva! Poate că nu ești leneș, ci creierul tău este suprasolicitat.

Ai ajuns vreodată în situația în care aștepți să termini munca, știi că trebuie să o faci, dar corpul tău pur și simplu nu pare să o poată face? Poți chiar să fii supărat pe tine însuți când ziua se apropie de final și încă nu ai terminat. Te-ai gândit că poate ești doar suprasolicitat?

Biologia și psihologia pot juca un rol important aici. Dacă secreți mai multă adrenalină decât majoritatea oamenilor, chiar și cea mai mică suprasolicitare îți va afecta performanța. Dacă preferi medii liniștite și calme în general, ar putea fi mai dificil să lucrezi într-un mediu agitat și rapid.

Dacă cauți distracții, s-ar putea să nu îți dai seama că le cauți. Oamenii tind să se îndrepte către ceea ce este ușor sau distractiv în loc de ceea ce este dificil. Dacă ai dificultăți în a te concentra, gândește-te la cum îți petreci timpul în loc să faci ceea ce ar trebui. Dacă știi că te distrag rețelele de socializare sau te convingi să iei pauze pentru jocuri, găsește modalități de a te separa de aceste distracții. Lucrul într-un spațiu privat și confortabil, cum ar fi dormitorul tău, te poate face mult mai vulnerabil la distracții. O schimbare de peisaj ar putea fi exact schimbarea de care ai nevoie când ai multe de făcut.

Nu pierzi oamenii, îi returnezi. Cum te împaci cu gândul că cineva nu mai este în viața ta?

Uneori, problema nu este că avem prea multe distracții, ci mai degrabă că avem prea mult de lucru. Atunci când ne confruntăm cu prea multe sarcini, uneori devenim victimele unui fenomen numit paralizie prin analiză.  Acesta este ceea ce se întâmplă atunci când pare că nu putem să facem nimic, fie pentru că ne gândim prea mult sau analizăm excesiv și, prin urmare, nu putem lua o decizie, fie pentru că avem prea mult de făcut și nu putem decide de unde să începem. Din cauza acestui lucru, ajungem să nu facem nimic pentru o perioadă lungă de timp.

Deci, dacă ai mai multe teste de învățat sau mai multe proiecte de finalizat și ajungi să nu înveți nimic sau să nu faci niciunul dintre proiectele tale, ar putea fi util să găsești o modalitate de a prioritiza fiecare sarcină și să le faci în ordine, chiar dacă acea ordine este complet aleatorie.

Te-ai simțit supărat de tine însuți în ultima vreme pentru că ai dificultăți în a finaliza lucrurile?

CINCI zodii care au întotdeauna creativitatea de partea lor. Cum își folosesc darul?

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel