Nu pierzi oamenii, îi returnezi. Cum te împaci cu gândul că cineva nu mai este în viața ta?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

A te teme de pierdere, resentimente și schimbare înseamnă să presupui că poți merge împotriva Ordinii Naturii. Nu poți face asta, dar poți găsi alinare în despărțiri! Iată ce trebuie să faci!

Singurătatea care vine odată cu certitudinea despărțirii și incertitudinea de a nu ști niciodată când, așa cum a spus filosoful grec antic Epictet.

Cuvintele înțelepte ale lui Epictet se regăsesc în învățăturile stoicismului, care ne invită să privim separarea și schimbarea printr-o lentilă mai blândă.

Primul și poate cel mai important principiu al filozofiei stoice este acceptarea incidentelor neprevăzute. Refuzul de a renunța aduce  disconfort, dar această perspectivă liniștește sufletul pentru că ne reamintește de natura imprevizibilă a vieților noastre.

Putem găsi ceva pentru care să fim recunoscători chiar și în despărțiri. Stoicii ne sfătuiesc să recunoaștem că oamenii sunt supuși schimbării și că despărțirile sunt o parte naturală a experienței umane.

Poate că tocmai ai trecut printr-o despărțire sau o ceartă cu un prieten. În timp ce pierderea lor te-ar putea răni, o parte importantă a procesului de vindecare este recunoașterea tuturor modurilor în care ei au contribuit în viața ta. Fă o listă cu toate amintirile minunate pe care le-ați avut și toate motivele pentru care le ești recunoscător. Recunoștința ne poate ajuta să găsim sens și împlinire chiar și atunci când cineva pleacă.

Alegi persoanele potrivite drept prieteni? CINCI tipuri de oameni de care trebuie să te ferești

Navigând printre vânturile schimbării, la fel cum se schimbă anotimpurile, la fel și rolurile pe care oamenii le joacă în viețile noastre. Unii vin ca razele de Soare, alții ca furtuna provocărilor, dar la fel cum vântul poartă frunze în diferite direcții, viața călăuzește pe fiecare către propriul drum.

De aceea stoicii au subliniat concentrarea pe noi înșine și pe ceea ce este în puterea noastră, nu pe ceilalți.

Orice ranchiună ai simți împotriva acestei persoane pentru că pleacă, recunoaște-o și elibereaz-o. Ține ușa deschisă pentru persoană și mulțumește-i că a trecut prin viața ta.

Uneori, atunci când am fost răniți de amărăciunea despărțirii, devenim retrași și ezităm să lăsăm oameni noi în viața noastră. Dar amintește-ți că nu pierzi oameni, îi returnezi.

Oamenii nu ne aparțin și timpul petrecut împreună este întotdeauna împrumutat. Deci când vine momentul să ne ducem pe căi separate, găsește alinare în faptul că viața merge înainte, așa că ar trebui să faci la fel. Sfârșitul unui capitol este începutul altuia.

Îmbrățișează noi conexiuni pentru că fiecare salut nou este o promisiune de speranță și o amintire că inimile noastre au o capacitate infinită pentru conexiune. Nu te teme să pierzi oameni, ci teme-te să te pierzi pe tine însuți și să încerci atât de tare să te agăți de cei care deja au plecat.

Nu ai parte de un somn odihnitor? Iată care pot fi factorii perturbatori!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel