Iată cum te poate ajuta lipsa unei relații, conform unor studii!
În 2023, Centrul de Cercetare Pew a evaluat că 30% din populația adultă a Americii se identifică drept singură, fie voluntar, fie involuntar. Uneori, a fi singur este o alegere, alteori este în afara controlului nostru. Ceea ce este sub controlul nostru este perspectiva noastră. Tu decizi cum privești starea de a fi singur. Poți îmbrățișa libertatea care vine cu singurătatea sau o poți vedea ca pe un fel de blestem cosmic. Alegerea este, în cele din urmă, a ta.
Un psiholog argumentează că singurătatea înlătură presiunile care vin adesea cu relațiile romantice, permițând oamenilor să trăiască și să se străduiască pentru îmbunătățire, fără atâtea constrângeri. Asta nu înseamnă că dragostea ne trage în jos, ci doar că romantismul nu este pentru toată lumea. Nu toată lumea are nevoie de un partener romantic pentru a se simți completă, iar acea solidaritate poate fi eliberatoare.
Cum abordezi singurătatea? Indiferent cum îți petreci timpul singur, este important să recunoști emoțiile pe care le trezește în tine. Izolarea poate scoate la suprafață gânduri și sentimente neplăcute, dar poate fi și un timp pentru reflecție și productivitate. De fapt, dacă e înspăimântătoare sau îmbogățitoare depinde în final de felul în care o percepi.
A fi singur vine cu multe avantaje, unul dintre ele fiind timpul liber fără constrângerile unui partener romantic. Ai timpul să te cunoști pe tine însuți și să identifici ce vrei de la viață, explorând posibile cariere, dezvoltarea personală și obiectivele relaționale. Folosește acest timp pentru a socializa cu diverse tipuri de oameni. Nu există reguli stricte care să dicteze cu cine îți petreci viața. Poți să plănuiești pentru un partener eventual sau să rămâi singur. Ce faci și cu cine îți petreci timpul este alegerea ta.
De ce dezvoltă culturile norme sociale? Iată dacă ne folosesc cu adevărat sau nu!
Un cleric american spunea odată: „Dragostea tânără este o flacără – foarte frumoasă, adesea foarte fierbinte și intensă, dar totuși doar o lumină tremurătoare. Dragostea unui suflet matur și disciplinat este ca jarul – arzând adânc, imposibil de stins". Dar ce înseamnă asta cu adevărat? Cu toții suntem familiari cu poveștile de iubire tânără. Unele se termină cu „au trăit fericiți până la adânci bătrâneți", în timp ce altele se sfârșesc dezordonat. Emoțiile sunt puternice atunci când ești îndrăgostit și te poți lăsa ușor dus de vârtejul romantismului. Poți să-ți vezi iubirea din liceu sau colegiu ca fiind partenerul tău pentru totdeauna și să refuzi să privești în altă parte, chiar și la tine însuți. De aceea, este esențial să petreci timp singur pentru a decide ce vrei înainte de a te angaja într-o relație.
Toată lumea trebuie să plece din cuib și să dezvolte un simț al independenței la un moment dat. Până la urmă, este necesar pentru creșterea personală și autosuficiență, și poate determina drumul în viață al cuiva. De exemplu, dacă nu ai fost niciodată singur, s-ar putea să înveți să eviți singurătatea sau să ajungi cu cineva care nu este sănătos pentru bunăstarea ta emoțională sau fizică, dar rămâi cu acea persoană doar pentru că te temi să fii singur. Aici poate să apară codependența într-o relație. Dezvoltarea rezilienței emoționale și independența față de partener pot fi dificile, dar nu imposibile.
În concluzie, este normal să tânjești după conexiune și iubire, dar este, de asemenea, esențial să fii conștient de motivele pentru care îți dorești aceste lucruri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News