James Franco, câștigător al Globurilor de Aur, a recunocut că s-a culcat cu studentele sale

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Monden
Sursă foto: Instagram - James Franco
Sursă foto: Instagram - James Franco

James Franco, un reputat actor hollywoodian, a recunoscut că a profitat de studentele școlii sale de actorie. 

Actorul James Franco a recunoscut că a avut relații intime cu elevi de la școala sa de actorie, la aproape patru ani după ce au fost făcute acuzații de abuz sexual, scrie BBC. El a fost de acord să plătească 2,2 milioane de dolari în iulie, după ce a fost dat în judecată pentru un „comportament vădit sexual față de studente”.

Vorbind la Podcastul Jess Cagle, el a spus că, în timp ce preda în cadrul școlii sale, „s-a culcat cu studenți și asta a fost greșit”. El a mai menționat că nu a început școala pentru a ademeni femeile în scopuri sexuale. Actorul a menționat că a rămas tăcut pentru o perioadă atât de lungă pentru că „au fost oameni care erau supărați pe mine și aveam nevoie să ascult”.

Proces colectiv intentat lui Franco

Sarah Tither-Kaplan și Toni Gaal, care au urmat școala de actorie Studio 4, a lui Franco, acum inactivă, au susținut că Franco a încercat „să creeze un grup de tinere care au fost supuse exploatării sale sexuale personale și profesionale în numele educației”.

Procesul colectiv, intentat la Los Angeles în 2019, susține că actorul a abuzat de poziție și le-a lăsat să obțină roluri în filmele sale. În acest caz, studenții au susținut că au fost victimele fraudei pentru că au plătit pentru școala de actorie în timp ce au fost obiectivați și intimidați sexual.

Când acuzațiile au apărut pentru prima dată, Franco a spus că „nu erau exacte”.

Daunele au fost plătite

Dar plăți au fost făcute în cele din urmă către doamna Tither-Kaplan și doamna Gaal, precum și altor studenți care au depus plângeri. În fragmente din podcastul publicat miercuri, Franco, în vârstă de 43 de ani, a spus că s-a recuperat de dependența de sex din 2016 și că „a muncit mult” după acuzațiile împotriva lui, dar și că „s-a schimbat”.

„Presupun că la acea vreme, mă gândeam dacă este consensual, ok”, a spus el pentru podcastul de pe SiriusXM.

Nu era conștient de dinamica dintre el și studente

Declarațiile din podcast sunt prima încercare publică a actorului de a aborda acuzațiile pe larg.

Întrebat cum ar fi putut să nu fie conștient de potențialul dinamicii puterii dintre un profesor și un elev pentru a denatura conceptul de consimțământ, Franco a răspuns: „La momentul respectiv, nu aveam capul limpede”.

Franco a fost nominalizat la premiile Oscar pentru cel mai bun actor în 2011, pentru rolul principal din 127 de ore, regizat de Danny Boyle.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel