Kinetoterapia: ce presupune și când trebuie să o faci? Sfaturi prețioase

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Kinetoterapia poate ajuta la gestionarea mișcărilor și la reducerea durerii la persoanele cu boli neurologice, la cele care au suferit un traumatism și la alte afecțiuni. Profesioniștii instruiți evaluează și iau măsuri pentru a îmbunătăți funcția fizică a unei persoane.

Ce presupune kinetoterapia?

"Kinetoterapia presupune practic să ajutăm și ajustăm corpul să se refacă singur. Practic, vii la kinetoterapeut, faci anumite mișcări, faci anumite proceduri manuale sau fizice prin care corpul se auto-vindecă, pentru că avem capacitate de auto-vindecare, dar de multe ori trebuie să-l ajutăm puțin să se auto-vindece.

Practic, oricum corpul se recuperează non-stop și uneori trebuie să te duci la un specialist să te ghideze puțin", a declarat Cristian Drosu, kinetoterapeut, în exclusivitate pentru DC Medical, Spectacola și DC News, în cadrul emisiunii "Pastila de Frumusețe".

Cum ne normalizăm metabolismul ca să pierdem mai ușor în greutate? Sfaturi utile

Când trebuie să te adresezi unui kinetoterapeut. Care sunt semnele care ne dau de înțeles că trebuie să apelăm la kinetoterapie. Totul despre scara durerii

"Există o scară a durerii pe care noi o folosim, de la 1 la 10 (...).

În momentul în care durerea de la 1 la 3 durează 1 zi, 2 zile, și durerea e sporadică, nu trebuie să te adresezi nimănui. De multe ori e doar lovitură sau ceva spor. Adică nu trebuie să ne facem probleme.

Dacă durerea e de la 3 la 5 și persistă sau chiar de la 1 la 2 sau de la 3 la 5 și persistă mai mult de trei, patru zile, trebuie să ne adresăm unui specialist.

Dacă avem o durere de cervicală, stăm la birou, nu trece durerea în 2 zile, ne dă dureri de cap sau se mută durerea, e clar că trebuie să ne ducem către un specialist, deja vorbim de o durere cronică și nu trebuie să o lăsăm să se cronicizeze", a mai spus Cristian Drosu.

Care sunt principalele probleme cu care se prezintă pacienții la kinetoterapie?

"Principalele probleme țin de coloana vertebrală. Peste 70% din patologii pleacă de la coloană și mulțumim lui Dumnezeu pentru că, coloana vertebrală este cam cea mai puternică articulație sau organ.

Coloana ar fi pe primul loc, durere de spate.

A doua problemă sunt membrele superioare și apoi genunchi, gleznă și șold.

Dar cred că cei mai mulți cu coloana, clar", ne-a mai spus Cristian Drosu.

Vezi articolul complet pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel