Lasagna de post. Rețeta gustoasă pe care să o încerci în Postul Paștelui

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Iată ce preparat sățios poți să pregătești în Postul Mare!

Pentru rețeta tradițională de lasagna, ai avea nevoie de carne tocată și de cașcaval. În această versiune a preparatului, nu există carne sau brânză, așa că, dacă postești, îl vei putea consuma fără nicio problemă.

Ingredientele de care ai nevoie pentru lasagna de post:

foi pentru lasagna - 400 de grame

ceapă - 1 bucată

morcov - 1 bucată

dovlecel - 1 bucată

ardei bulgăresc - 1 bucată

usturoi - 5 căței

ciuperci proaspete - 400 de grame

pastă de tomate - 80 grame

lapte de soia - 1 cană

apă - 2 pahare

busuioc uscat - 1 linguriță

ulei vegetal - 75 ml

făină de grâu - 100 grame

nucșoară măcinată - după gust

zahăr - 1 lingură

sare și piper negru măcinat - după gust

Modul de preparare

Legumele se spală, se toacă în cubulețe mici și se prăjesc într-o tigaie cu ulei vegetal. Ciupercile se taie felii și se pun în altă tigaie. După ce zeama lăsată de ciuperci se evaporă, adaugă legumele prăjite și pasta de roșii. Amestecă bine.

Toarnă un pahar cu apă în tigaie, adaugă busuioc și piper. Acoperă tigaia cu un capac și gătește legumele 5 minute. 

Vezi continuarea pe DC News.

Iată și o altă rețetă pe care o poți încerca în Postul Paștelui!

Supă cremă de roșii 

- 1 kg. de roșii

- 1 litru de supă (de legume- puteți fierbe pentru această supă o ceapă, doi morcovi, țelină, păstârnac, un cartof sau ce aveți prin casă - puteți pune și ardei sau cartof dulce, în funcție de ce vă place și de cât de puternică vreți să rămână aroma de roșii)

- 1 legătură de pătrunjel

- 250 de grame de suc de roșii sau o conservă de roșii pasate

- 4 cepe albe

- 1 căpățână de usturoi

- busuioc

- cimbru

- sare

- piper

- 4 linguri de ulei de măsline

Punem într-un vas termorezistent sau într-o tavă roșiile tăiate în jumătăți sau sferturi, ceapa tăiată și ea jumătăți și pătrunjelul, cățeii de usturoi, adăugăm sare, piper, uleiul de măsline, câteva frunze de busuioc și cimbru și le punem la cuptorul încins unde le lăsăm la foc mediu 40-45 de minute sau până ni se par rumenite. 

După ce s-au rumenit legumele, le transferăm din tavă într-o oală încăpătoare și cu ajutorul unui blender le pasăm, adăugăm peste ele puțin câte puțin supa (și legumele din ea), le pasăm bine până obținem o consistență cremoasă. Apoi punem oala pe foc și adăugăm roșiile pasate din conservă sau sucul de roșii și punem totul la fiert pentru încă 20-30 de minute. Aceasta este etapa în care gustăm, putem să adăugăm sare și piper după gust. 

Pregătim crutoane folosind pâine mai veche pe care o avem în casă. Punem bucățele de pâine în tigaie și adăugăm o lingură de ulei de măsline, busuioc și puțin usturoi pisat sau cimbru. Servim supa fierbinte alături de crutoane și o ornăm cu 2-3 frunze de busuioc și parmezan vegan! Poftă bună!

Vezi și: Rețetă pâine de casă. Cele mai frecvente 9 greșeli și cum să nu le faci și tu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel